Ik wil
Image default
Energie

Hoe kleine windmolens de wereld kunnen veranderen

Wil je meehelpen aan een beter milieu en jouw woning of bedrijf duurzamer maken? Dit kun je doen door te kiezen voor een kleine windmolen die stroom opwekt dat jij kunt gebruiken. Zo leef je niet alleen duurzamer, je weet ook precies waar je energie vandaan komt. Kleine windmolens zijn in staat de wereld te veranderen, dit heeft nog meer effect wanneer ze worden gecombineerd met zonnepanelen. In dit artikel leggen we je uit hoe dit werkt en hoe de kleine molens de wereld veranderen.

Wat zijn kleine windmolens

Kleine windmolens worden ook wel kleine windturbines genoemd. Het zijn molens met een maximale hoogte van 15 meter. Net als grote windmolens zetten de turbines windkracht om in energie. De energie ontstaat doordat de draaiende wieken een generator in de turbine aandrijven. Er zijn verschillende soorten kleine windmolens. Zo is er de conventionele variant waarbij de wieken horizontaal op de as gemonteerd zin en die zich loodrecht in de windrichting positioneert. Ook zijn er windturbines met een verticale as waarbij de wieken draaien middels een verticale as.

Altijd elektriciteit met een kleine windmolen en zonnepanelen

Kleine windmolens zijn niet altijd in staat om voldoende elektriciteit op te leveren, ditzelfde geldt voor zonnepanelen. Om ervoor te zorgen dat er altijd energie aanwezig is in huis of bij een bedrijf kan zonne-energie met windenergie gecombineerd worden. Wind- en zonne-energie combineren is de perfecte manier om groene stroom zelf op te wekken en helemaal zelfvoorzienend te kunnen zijn waarbij er op elk moment voldoende energieopbrengst is. 

 

Positieve verandering

Klein windmolens hebben een positief effect op het milieu en zijn in staat onze wereld op positieve wijze te veranderen. Zo worden ze door de mensen zelf betaald en zij plukken hier ook zelf de vruchten van. Met een kleine windmolen weet je waar jouw energie vandaan komt en je weet welke energiebron er wordt gebruikt voor jouw stroom. Dit heeft als effect dat je bewuster om zal gaan met energie en het energieverbruik zult proberen te verminderen. Daarnaast zorgen de molens ervoor dat de nood aan transmissielijnen wordt geëlimineerd. Hoe meer mensen hun eigen groene stroom opwekken, hoe minder het nodig is om windkracht te integreren in het centrale elektriciteit netwerk. Daarnaast stimuleert de connectie die tussen vraag en aanbod van energie wordt gecreëerd een levensstijl die minder energie-intensief is.   

Een kleine windmolen voor boerderijen

Kleine windmolens kunnen er dus voor zorgen dat je constant kunt beschikken over voldoende elektriciteit dat je helemaal zelf opwekt. Dit heeft niet alleen voordelen voor huishoudens maar ook voor bedrijven zoals boerderijen. Een kleine windmolen kan dus een grote impact hebben op een boerderij. Lees er hier meer over.

https://www.eazwind.nl/