Ik wil
Image default
Gezondheid

Wellness thuis: waarom een sauna of een stoomdouche?

Wellness thuis: waarom een sauna of een stoomdouche?

Met infrarood stoomcabines kun je thuis een sauna maken. Het handige hieraan is dat infrarood gelijk warm is en je dus niet lang hoeft te wachten. Dit is dan ook de reden dat hier vaker voor gekozen wordt dan een normale sauna. Een normale sauna heeft vaak een uur of langer nodig om op de juiste temperatuur te komen. Een sauna is altijd goed voor het reinigen van de huid. Je kunt hiermee namelijk de bacteriën uit je lichaam laten zweten. Een ander voordeel van infrarood is toch wel dat hij niet warmer wordt als 50 graden. Dit is voldoende om te zweten en zo wordt je ook niet verstikt door de droge lucht. Veel mensen genieten wat langer van de infrarood stoomcabine en gaan hier meerdere malen per week in. Daarnaast is infrarood niet vochtig waardoor het een stuk fijner aanvoelt en je ook net wat meer ontspant.

Waarom kiezen voor een stoomcabine?

De infrarood stoomcabine is meteen op temperatuur en je hoeft dus niet te wachten voordat het warm is. Daarnaast is deze warmte een stuk prettiger om in te zitten als die van een sauna. Dit komt doordat het niet zo vochtig is. Ook is het ideaal om je spieren lekker mee te laten ontspannen. Mensen met spierpijn hebben vaak behoefte aan warmte om de pijn te verlichten. Er zijn ook mensen met spierziektes die dagelijks gebruik maken van deze infrarood stoomcabine omdat dit hun pijn aanzienlijk verminderd. Veel van deze mensen vinden het namelijk beter werken als medicijnen. 

Ook voor je uiterlijk is het een hele verbetering. Het zweten zorgt er namelijk voor dat je de slechte bacteriën uit je poriën gaan zodat je na de sessie weer lekker straalt. Ook voel je het verschil op je huid en dat is toch wel de voornaamste reden dat vooral vrouwen hier gebruik van maken. Echter zijn er ook steeds meer mannen die dit doen. Je zou het dus ook kunnen zien als een reiniging van je hele lichaam.

Wat zijn de voordelen?

Een sauna heeft meerdere voordelen, maar het is ook uitstekend voor het verliezen van gewicht. Door te zweten verbrand je namelijk calorieën en zolang je deze er niet weer aan eet val je dus ook af. Per kwartier kun je wel tot 500 calorieën verbranden wat erg veel is. Natuurlijk houden de meeste mensen het maar een half uurtje vol, maar als je meer wil afvallen kan je dit bijvoorbeeld dagelijks doen. Ook kun je als je het langer volhoud gewoon blijven zitten. Zorg er dan alleen wel voor dat je niet uitdroogt. Als je kiest voor een dagje wellness dan is de finse sauna een echte aanrader. Deze warmt namelijk ook de temperatuur van het lichaam op waardoor de weerstand groter wordt. Je bent dus niet alleen gezuiverd van bacteriën en virussen, maar ook bouw je een betere weerstand hier tegenop.

Als laatste hebben we natuurlijk de stralende huid. Al na een paar keer naar de sauna gaan zie je het resultaat. Een sessie van 15 minuten doet daar al voldoende aan af. Dit scheelt je een hoop geld in verzorgingsmiddelen die eigenlijk een laag bovenop de beschadigde huid aanbrengen. Het is dus een win win situatie voor je lichaam en portemonnee.