Ik wil
Image default
Gezondheid

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel

Wat zijn de voordelen van een scootmobiel

Een scootmobiel brengt meerdere voordelen met zich mee. Bij de Scootmobiel Specialist hebben wij dit helemaal voor je uitgezocht en zetten we dit op een rij. Zo is het grootste voordeel toch wel dat je weer mobiel bent. Mensen die niet meer in staat zijn om zelf te lopen door ouderdom of spierziekte kunnen met behulp van een scootmobiel weer overal naar toe. Hierdoor ga je jezelf een stuk beter in je vel voelen, maar bovendien kun je zo je sociale contacten ook blijven onderhouden. Daarnaast zijn er vandaag de dag veel opties die je erbij kunt nemen. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een houder voor een rollator of wandelstok te laten monteren. Hierdoor kun je de scootmobiel parkeren en het laatste stukje bij mensen naar binnen of in de supermarkt lopen. De meeste modellen hebben ook veel opslagruimte voor boodschapjes waardoor je weer helemaal zelfstandig bent.

Waarom kiezen voor een scootmobiel

Een scootmobiel is voor de meeste mensen geen keuze, maar gewoon een moetje. Dit omdat ze te maken hebben met een beperking van de spieren of ouderdom. Het is een investering, maar voor het zelfvertrouwen van een persoon kan dit wonderen doen. Je zelfvertrouwen stijgt namelijk doordat je weer overal zelfstandig naar toe kunt. Als je de scootmobiel niet had dan ben je afhankelijk van anderen en dat vinden veel mensen ook niet fijn.

Enkele tips

Je kunt een scootmobiel uitbreiden met een aantal opties. Zo is het mogelijk om bijvoorbeeld een houder te laten bevestigen voor een rollator. Daarnaast kun je bij sommige modellen ook een kratje aan de voorkant laten monteren. Dit is ideaal voor het meenemen van de belangrijkste dingen of om te vullen met boodschappen. Per model zijn er een aantal mogelijkheden. Informeer hierover bij de scootmobielspecialist.