Ik wil
Image default
Gezondheid

Jouw eigen verantwoordelijkheid

Bij de goede tandarts in Vlissingen kun je altijd om een verdoving vragen als dat nodig is. Over het algemeen doet een bezoekje aan de tandarts geen pijn, maar het kan voorkomen dat er een behandeling moet worden uitgevoerd die wel als pijnlijk ervaren kan worden. Een goed voorbeeld hiervan is het vullen van een gaatje. Voor iedereen is het anders of dit pijn doet of niet, al is het ook afhankelijk van het gaatje zelf. Als deze diep is dan zal het over het algemeen meer zeer doen omdat er dan zenuwen geraakt worden. Voor het vullen wordt gevraagd of je een verdoving wil.

Wat jij wil

De tandarts in Vlissingen zal het je altijd voorleggen als ze denken dat iets pijn kan gaan doen. Het is aan jou of je de verdoving wil of niet. Sommige mensen ervaren meer last van de spanning van het laten zetten van de verdoving dan van het vullen van het gaatje. Anderen hebben geen last van een prikje in hun mond en hebben liever dat ze niets meekrijgen van het vullen van het gaatje. Er is hierin geen goed of fout, de keuze ligt volledig bij jou. Wel kan het zijn dat de tandarts in Vlissingen je aanraadt wat de handigste keuze is.

Wat doet de verdoving?

Nadat ze verdoving is gezet bij de tandarts in Vlissingen heb je binnen een paar seconden geen gevoel meer in je mond. Je krijgt dus niks mee van de pijn die de behandeling anders zou veroorzaken. Het kan zijn dat je mond er iets van gaat hangen, dat komt omdat de spieren verslapt worden. Dit is verder absoluut niet gevaarlijk en zal na enkele uren weer wegtrekken. Na de behandeling krijg je van de tandarts in Vlissingen te horen wat je wel en niet mag. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld even niet mag eten of drinken. Dit is om je gebit te beschermen.