Ik wil
Image default
Eten en drinken

Welke producten kan je gebruiken om voedsel op te slaan?

Voedsel opslaan is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Vroeger werd het al veel gedaan, en deze trend is weer terug gekomen. Zo blijkt dat veel mensen die aan fitness doen, en veel in de sportschool te vinden zijn er van houden om voedsel te preppen. Dit houdt in dat ze voor een langere periode eten maken die ze overal naar toe mee kunnen nemen. Dit voedsel willen ze dus opbergen, en moet zo lang mogelijk fris en goed blijven. Verder zijn er ook andere producten die beter in bepaalde producten kunnen worden opgeslagen dan in de verpakkingen waar ze nu in zitten. Verder in dit artikel wordt besproken welke producten je kan gebruiken om etenswaren op te slaan.

Waar moet je op letten?

Om voedsel zo lang mogelijk houdbaar te laten zijn, moet je ervoor zorgen dat het voedsel op een ruimte ligt waar het droog, donker en koel is. Daarbij is het ook belangrijk om te zorgen dat de verpakking waar het eten in zit goed afgesloten is. Voor de koelheid is het belangrijk dat dit niet te veel schommelt. Het is belangrijk om te zorgen voor zoveel mogelijk dezelfde tempratuur. Het is ook handig om voedsel op hoogte te plaatsen. Zo zorg je ervoor dat er minder snel ongedierte bij de producten kan komen. Verder is het ook goed om naar het soort product te kijken. Sommige producten kun je bijvoorbeeld beter niet in bepaalde verpakkingen plaatsen, andere producten zijn daar juist wel weer goed voor. Over het algemeen is het handig om eten op te slaan in producten die zijn gemaakt van glas. Plastic opbergplekken zijn op zich prima, maar de houdbaarheid is een stuk minder lang dan bij glazen producten. Verder lees je wat goede opties zijn.

Glazen potten

Glazen potten zijn ideaal om verschillende voedingsproducten in op te slaan. Zo kan je Potjes krijgen in verschillende vormen, groottes en met verschillende afsluitingen. Een bekende glazen pot is een weckpot, deze pot heeft een deksel met rubberen ringen die ervoor zorgt dat de pot luchtdicht wordt afgesloten. Dit zorgt ervoor dat het voedsel langer vers zal blijven. Je kan verschillende soorten voedsel kwijt in glazen potten. Zo worden ook bijvoorbeeld honingpotjes en jampotjes verkocht. Deze potjes kan je vaak in grotere aantallen aanschaffen, en kan je daarbij ook mooi labelen. Het labelen van deze glazen potjes is belangrijk, want je kan zo maar veel verschillende soorten honing of jam hebben. Een glazen pot is naast het opbergen van het voedsel ook makkelijk schoon te maken. Vaak kan je deze potjes in de vaatwasser doen of zelf schoonmaken. Plastic flessen kan je bijvoorbeeld ook schoonmaken, maar daar blijven altijd bacteriën achter. Doordat je glazen potten goed kan schoonmaken kan je ze ook blijven gebruiken.

Glazen flessen

Naast glazen potjes kan je ook glazen flessen aanschaffen. Deze flessen zijn ideaal voor zuivelproducten of andere dranken. Fruitsappen, zoals sinaasappelsap, hebben een korte houdbaarheidsduur en met glazen flessen kan je deze tijd verlengen.

Glazen potten of flessen kopen

Je kan bij verschillende partijen een groot aantal glazen potten of flessen kopen. Dit is niet altijd nodig. Zo worden bepaalde producten in de supermarkt namelijk al verkocht in een glazen verpakkingsvorm. Denk bijvoorbeeld aan een pot jam. Deze potten kan je ook hergebruiken, zo hoef je dus niet perce nieuwe potten aan te schaffen. Heb je nu een grote hoeveelheid potten nodig? Dan is het natuurlijk wel beter om grotere hoeveelheden aan te schaffen. Je weet nooit wanneer een pot kapot gaat, en je krijgt vaak korting bij grotere aantallen producten bestellen.