Ik wil
Image default
Gezondheid

Handige hulpmiddelen bij autisme

De diagnose autisme wordt bepaald doordat bepaalde gedragskenmerken aanwezig zijn bij mensen. Voorbeelden van deze kenmerken zijn problemen met sociale contacten, de noodzaak om routinewerk te volgen en het feit dat autisme zorgt voor gevoeligheid voor bepaalde prikkels. Maar uiteindelijk is iedereen met autisme anders. Autisme kan een aanzienlijke invloed hebben op het leven van mensen met de diagnose. Er is tot op vandaag nog een gebrek aan kennis over autisme, maar er zijn al veel middelen die deze mensen kunnen helpen.

Autisme hulpmiddelen

Er worden tegenwoordig veel hulpmiddelen voor autisme aangeboden. Maar wat iemand prettig vindt of wat iemand nodig heeft is vaak voor iedereen met autisme verschillend. Enkele handige suggesties voor hulpmiddelen voor mensen met autisme zijn de volgende:

De verzwaringsdeken

Een andere tip als hulpmiddel bij autisme is de aanschaf van een verzwaringsdeken. Deze heeft meerdere voordelen. Een van deze voordelen is dat het zorgt voor een rustgevend effect bij overprikkeling. Een ander voordeel van deze deken is een betere nachtrust.

Meerdere nuttige apps

Verschillende apps kunnen van toepassing zijn bij autisme. Zo ondersteunt “MijnEigenPlan” mensen met hun emoties, motivatie en zelfredzaamheid. “AutThere” is weer een andere handige app, waar jongeren met autisme in contact kunnen komen met andere jongeren die autisme hebben. Daarentegen is “Autiplan” een handige app om meer structuur en overzicht te krijgen. Dit wordt gerealiseerd door overzichten en stappenplannen in de app.

Autipas

Ten eerste is de Autipas een handig hulpmiddel bij autisme. Met deze pas kunnen autistische mensen laten zien dat zij de diagnose autisme hebben. Dit kan nuttig zijn in sommige situaties. Het verbetert het begrip van anderen en verklaart tegelijkertijd ook het gedrag van autistische mensen.

https://www.sensolife.nl/c-5197733/hulpmiddelen-voor-mensen-met-autisme/