Ik wil
Image default
Gezondheid

3 tips waarmee jij een goede tandarts in Breda kiest

Je bent op zoek naar een goede tandarts in het mooie Breda. Hoe pak je dat aan? Denk niet te makkelijk over het kiezen van een tandarts. Het gaat namelijk wel om je gebit en om een professional waar je waarschijnlijk jarenlang over de vloer komt. Met de volgende drie tips zorg je dat jij een tandarts kiest die past bij je wensen en eisen.

Vergelijk tandartspraktijken op deze punten

Een tandarts in Breda kiezen komt aan op een aantal praktische zaken en op basis van de informatie die je kunt vinden over de kwaliteit van de dienstverlening. Dat geldt niet alleen voor de praktijk zelf maar ook voor de professionals die er werkzaam zijn. Zo kun je op zoek gaan naar een mondhygiënist in Breda of gebruikmaken van de diensten van professionals die al bij een tandartspraktijk zijn aangesloten. Kies je tandarts altijd uit op basis van:

  • Beschikbaarheid. Wanneer kun je er terecht en neemt een praktijk nog nieuwe patiënten aan.
  • Reviews. Wat vinden mensen over de behandeling die ze hebben gekregen? Kijk daarbij niet alleen naar de sterren maar ook naar individuele reviews als je ze kunt vinden.
  • Inzicht in de prijzen. Is een behandelaar duidelijk over de prijzen die gehanteerd worden. Dit is met name belangrijk voor behandelingen die niet onder de verzekering vallen, zoals de beugel van Invisalign.

Welke zorg heb je nodig?

Heb je vaak gaatjes of is een bezoek aan de mondhygiënist meestal voldoende? Heb je kinderen die nog naar de orthodontist gaan? Heb je implantaten of een kunstgebit nodig? Welke zorg je nodig hebt bepaalt in hoge mate welke tandarts het beste bij je past.

Neem altijd eerst telefonisch contact op

Kijk hoe je te woord wordt gestaan wanneer je met de praktijk belt. Dit zegt vaak een hoop over klantvriendelijkheid en hoe je als patiënt behandeld wordt. Goede service is belangrijker dan je denkt wanneer je jarenlang bij dezelfde tandarts blijft.