Dit rundvlees recept bevat een zomerfruit relish die wordt geserveerd met een met knoflook gekruide gegrilde steak. Ingrediënten
Bereiding
Snijd het vet van de biefstuk. Maak met de punt van een schilmesje kleine sneetjes in de biefstuk; steek de helft van de knoflook in de gleuven. Wikkel de biefstuk in plasticfolie; laat 30 minuten afkoelen. Bestrooi het met zout en peper.
Ondertussen, voor de relish, kook de ui en de resterende knoflook in hete olie op middelhoog vuur in een grote koekenpan met antiaanbaklaag, 5 tot 10 minuten of tot de uien goudbruin zijn, af en toe roeren. Roer de azijn en honing erdoor. Roer ook de nectarine en de geknipte munt erdoor; laat opwarmen
Verwarm een elektrische binnen grill. Leg de steak op het grillrooster. Sluit de deksel als u een afgedekte grill gebruikt. Gril tot de biefstuk de gewenste gaarheid heeft. (Voor een overdekte grill, wacht 4 tot 6 minuten voor medium rare (62 °C) of 6 tot 8 minuten voor medium (71 °C). Voor een onbedekte grill, wacht 8 tot 12 minuten voor medium rare (62 °C) of 12 tot 15 minuten voor medium (71 °C), keer eenmaal om halverwege het grillen.) Serveer de biefstuk met relish. Garneer eventueel met takjes munt. Tips Variatie: Buiten Grillmethode: Als u een houtskool grill gebruikt, plaatst u de biefstuk op een grillrek direct boven middelgrote kolen. Grill tot de gewenste gaarheid, eenmaal draaien. Wacht 10 tot 12 minuten voor medium rare (62 °C) en 12 tot 15 minuten voor medium (71 °C). Als u een gasgrill gebruikt, verwarm de grill dan voor. Verlaag de temperatuur tot medium. Leg de biefstuk op het grillrek boven het vuur; afdekken en grillen zoals hierboven. Op www.aardappelshop.nl kunt u onder andere knoflook kopen voor dit recept. |