Ik wil
Image default
Eten en drinken

Gezonde dennennaalden thee drinken is een goede optie

Het regelmatig drinken van dennennaalden thee kan goed zijn voor je gezondheid, omdat het veel antioxidanten, vitamines en mineralen bevat. Dit is de reden waarom dennennaalden vaak worden gebruikt om thee te zetten. Dennennaalden zijn afkomstig van pijnbomen. Een den is een naaldboom met groene naalden die groeit op droge, meestal onvruchtbare gronden op het noordelijk halfrond. In de zomer worden dennennaalden verzameld en in de open lucht gedroogd. Deze thee wordt al vele jaren gedronken. De oorsprong van dennennaalden thee gaat terug tot de eerste Europese kolonisten in Amerika. Door een tekort aan vitamine C ontwikkelden de Europese kolonisten scheurbuik. De indianen lieten hen kennismaken met dennennaalden thee om hun scheurbuik te genezen. Tegenwoordig kan dennennaalden thee worden gecombineerd met producten zoals tijm en hennep. Als alternatief kan het ook worden gecombineerd met bloemen zoals kamille.

Waarom zou je dennennaalden thee drinken?

Dennennaalden thee is de enige drank waar nu een aanzienlijke toename van de vraag naar is. Zorg ervoor dat je pure dennennaalden koopt zonder kunstmest of pesticiden. De naalden van de Abies- en Sylvestris-dennen hebben een smaak die wordt beschreven als licht aangenaam, en ze zijn een uitstekende bron van vitamine C, A en bètacaroteen. Van vitamine C is bekend dat het de weerbaarheid tegen ziekten verbetert. Verder is de thee ook rijk aan antioxidanten. Antioxidanten zijn stoffen die oxidatie in het lichaam beperken. Oxidatie is een chemische reactie die vrije radicalen en kettingreacties kan veroorzaken die schade aan de cellen van mensen en dieren kunnen veroorzaken. Vrije radicalen en de kettingreacties zijn beide potentieel schadelijk voor de cellen van een organisme. Deze thee werkt ook goed als slijmoplossend middel dat de symptomen van een verstopte neus of een hoest die slijm produceert kan helpen verlichten.

Hoe zet je thuis dennennaalden thee?

Het is eenvoudig om dennennaalden thee te maken. Om de thee te maken heb je alleen dennennaalden en een filter of theezeefje nodig. Vervolgens kun je een kopje dennennaalden thee maken door de naalden met water af te spoelen. Kneus de naalden daarna lichtjes. Doe dan ongeveer 2 theelepels naalden in een thee-ei/infuser. Snijd ze doormidden als ze niet passen. Plaats het thee-ei in een kopje. Vul vervolgens de pot met vers gekookt (gefilterd) water. Laat dit 7-10 minuten trekken (hoe langer je laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn). Vervolgens kun je genieten van het lekkere kopje thee.

Tip: dennennaalden thee koop je bij CBD-producten.nl.