Ik wil
Image default
Electronica en Computers

Alles wat je moet weten over printers

Wanneer je een digitaal bestand wilt omzetten tot iets wat op papier staat, zijn er enkele manieren om dit voor elkaar te krijgen. Een bekende en snelle manier om dit voor elkaar te krijgen, is door gebruik te maken van een printer. Met behulp van een printer kun je teksten, maar ook afbeeldingen afdrukken op papier. Je vindt printers vaak op de werkvloer, maar er zijn ook genoeg mensen die thuis een printer hebben staan voor bijvoorbeeld een schoolproject van hun kind. Mocht je nou een printer willen, dan zijn er wel een paar dingen waar je op moet letten.

 

Eigenschappen van printers

Printers kunnen dienen voor allerlei soorten doeleinden, afhankelijk van de interesses en vereisten van de klant. Waar er vroeger alleen maar printers waren die via USB-poorten verbonden konden worden met andere apparaten, zoals telefoons en computers, zijn er nu ook printers die met behulp van bluetooth of wifi verbinding kunnen maken. Er is ook nog een verschil in printers op basis van de hoeveelheid gebruik. Zo zijn er printers die enkel fotoprints kunnen maken, maar heb je ook printers die grote hoeveelheden pagina’s kunnen printen voor bijvoorbeeld bedrijven. Andere belangrijke eigenschappen zijn bijvoorbeeld het formaat van het papier waarop geprint kan worden, maar ook het verschil tussen een zwart-wit printer en een kleurenprinter zijn cruciaal bij het maken van een keuze. Zo heb je bijvoorbeeld de A3 laserprinter kleur die goed van pas komt voor kleurrijke en grote bestanden. Het gebruik van een kleurenprinter zorgt er wel voor dat de printkosten aanzienlijk hoger worden.

 

Verschillende soorten printers

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten printers en al deze printers hebben hun eigen kwaliteiten en doelen waarvoor ze dienen. De populairste printer soort is over het algemeen de inkjetprinter. Deze printer maakt gebruikt van kleine druppeltjes inkt zoals de naam al weggeeft. Deze inktdruppels worden op het papier gespoten door de printer en zijn daarom ideaal voor het printen van afbeeldingen. De inkjetprinter is het meest geschikt voor gebruik in huis. De laserprinter is een andere soort printer die veel wordt gebruikt. Net als de inktjetprinter maakt de laserprinter gebruik van inkt. Echter wordt de inkt bij de laserprinter met een laserstraal in het papier gesmolten. Aangezien dit een efficiënte manier van printen is, zijn deze printers ook geschikt voor een grote hoeveelheid printwerk en worden ze daarom vaak gebruikt op de werkvloer. Mocht je nou nog geen duidelijke voorkeur hebben voor je printer, is er ook nog de all-in-one printer om je uit de brand te helpen.