Ik wil
Image default
Dienstverlening

Zo neem je contact op met postbedrijven

Tegenwoordig is het gebruikelijk om een pakketje met de post te versturen. Of je nu gebruik maakt van de diensten van PostNL, DPD of de DHL het kan voorkomen dat je met de klantenservice contact moet leggen omdat je pakket niet bezorgd is of dat het pakket wat je verstuurd hebt niet is aangekomen bij de ontvanger. Het kan lastig zijn om de juiste persoon bij een postbedrijf te pakken te krijgen. Wil je bijvoorbeeld met DHL contact opnemen? Lees hier hoe. Maar voor alle andere postbedrijven kan je ook op de site van Klantenservice Direct kijken om te zien hoe je met hen in contact kan komen.

Track & Tracecode

Bij het versturen van de meeste pakketjes, krijg je een Track & Tracecode. Met deze code kan je eenvoudig op de website van de bezorgdienst, de postbedrijven, kijken wat de status is van het pakket. Daarom is het altijd belangrijk om je Track & Trace Code bij de hand te hebben als je contact wil opnemen met een postbedrijf. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten dat de bezorgers van de verschillende bedrijven vaak werken als zzp’er. Hierdoor is het niet altijd mogelijk voor de postbedrijven om eenvoudig te kunnen zien hoe een bepaalde bezorger zijn of haar route loopt.

Digitale dienstverlening

De meeste postbedrijven kiezen ervoor om een deel van de dienstverlening digitaal te doen. Je kunt door het invullen van gegevens eenvoudig antwoord krijgen op vragen. Vaak krijg je ook in beeld wat je moet doen om wel in contact te komen met het bedrijf zelf. Deze filtering is bewust toegebracht omdat de hoeveelheid pakketten die per dag door de bedrijven worden verwerkt een groot aantal zijn. Door de corona periode zijn deze aantallen nog toegenomen. Een ander punt van aandacht is het feit dat de levering tegenwoordig vertraging kan oplopen omdat er binnen de postbedrijven een tekort aan personeel is ontstaan. Daarom zeggen veel bezorgdiensten al vooraf dat de bezorging wat langer kan duren.

Telefonisch contact

In sommige gevallen wil je graag telefonisch contact met een bedrijf. Vaak zijn de telefoonnummers van die bedrijven lastig te vinden omdat ze liever hebben dat je op een andere manier met hun contact legt. KlantenserviceDirect is een bedrijf wat je kan helpen om wel met het juiste telefoonnummer doorverbonden te worden. Hierdoor bespaar je tijd en heb je dus sneller iemand aan de telefoon die je vraag kan beantwoorden. Lees hier meer over KlantenserviceDirect en bekijk zelf welke meerwaarde zij bieden om in contact te kunnen komen met een van de vele postbedrijven die er zijn. Uiteindelijk wil Klantenservice Direct niets liever dan dat je op de juiste manier in contact komt met een postbedrijf.

https://klantenservicedirect.nl/