Ik wil
Image default
Dienstverlening

Wanneer heb je een kamersteiger nodig

 

Een kamersteiger is zeer handig voor als je je klusjes op hoogte zo veilig en efficiënt mogelijk wilt uitvoeren. Veel mensen gebruiken simpelweg een ladder om te klussen in huis op plekken waar je niet bij kan. Een kamersteiger is wel een veel veiliger alternatief. Vooral bij het schilderen of behangen van muren en plafonds moet een ladder telkens een stukje opgeschoven worden. Een kamersteiger is daarom een veel beter alternatief, omdat deze in de breedte de hoogte in gaat. Je kan ruim naar rechts en ruim naar links stappen. Zo kun je heel gemakkelijk en veilig de hele muur en plafond bereiken zonder telkens weer van de ladder af te stappen en het te verplaatsen. Dit neemt weer veel energie en werk in. 

Kamersteiger? Wat is dat?

Je hebt gegarandeerd wel ooit ergens een steiger gezien, metalen stangen met een platform die tegen gebouwen aan staan wanneer deze gerestaureerd moeten worden. Een kamersteiger is dus een steiger, maar dan specifiek gericht voor het gebruik in kamers en woningen. Kamersteigers zijn dus minder hoog, je hoeft je ook niet vast te maken aan een kamersteiger. 

Kamersteigers van verschillende maten

Steigers komen in verschillende afmetingen voor. Dit geldt ook voor kamersteigers, want elke kamer in elke woning is verschillend. Sommige kamers hebben hele hoge muren, sommige kamers zijn wat kleiner. Voor elke kamer formaat is er een bepaalde steiger afmeting die ideaal is! Maar of het daadwerkelijk handig is om een steiger te komen hangt af van het gebruiksfactor. Denk je de steiger vaak te moeten gebruiken? Dan is het inderdaad handig om een steiger te komen. Als je een steiger maar voor eenmalig gebruik gaat gebruiken is het wellicht beter om een steiger te huren in plaats van te kopen. 

Met deskundig advies kun je heel gemakkelijk de benodigde afmetingen van de kamersteiger bepalen.