Ik wil
Image default
Dienstverlening

Hoe kan ik ingenieur worden?

Wil je ingenieur worden? Er zijn veel verschillende mogelijkheden om een ingenieursopleiding te volgen. In dit artikel bespreken we de opleiding tot civiele technicus. Dit is een brede opleiding waarmee je later veel kanten op kunt. In ieder geval ben je na afronding van deze opleiding goed voorbereid om als ingenieur aan de slag te gaan! Voor civiele vacatures kun je terecht bij Maters en de koning!

Waar begin je voor civiele technisch ingenieur?

Deze opleiding is een goede basis voor een carrière als ingenieur. Je leert alles over bouwen en infrastructuur. In deze opleiding komen onderwerpen aan bod als civiele techniek, waterbouw en wegenbouw. Je leert hoe je een project van begin tot einde organiseert en uitvoert. In de praktijk word je vaak ingezet als adviseur of als uitvoerder. Je werkt samen met andere ingenieurs en bouwspecialisten om een project tot een goed einde te brengen.

Opleiding civiele technicus

De opleiding civiele technicus is een van de opleidingen die je kan volgen om ingenieur te worden. Deze opleiding duurt vier jaar en is een afstudeerrichting van de technische universiteit Delft. Je kunt ook kiezen voor een andere HBO-opleiding, maar je moet dan wel een aantal vakken volgen om te kunnen afstuderen als ingenieur. In deze opleiding leer je alles over bouwen en infrastructuur. Je krijgt les in civiele techniek, waterbouw, wegenbouw en constructies. Na afronding van deze opleiding ben je goed voorbereid om aan de slag te gaan als ingenieur.

Hoelang duurt de opleiding?

De opleiding duurt vier jaar. Dat is dus een aardig lange weg die je nog moet afleggen. Het is een moeilijk vak waar echt veel aandacht en tijd in gaat zitten. Denk er dus goed over na of dit echt iets voor jou is. Anders zou het zonde van je tijd zijn! Je hebt na de opleiding een brede basis en kunt later specialiseren in een bepaald vakgebied.