Ik wil
Image default
Bedrijven

Verzendetiketten of adresetiketten nodig? Kies voor A4 vellen!

Verzendetiketten en adresetiketten zijn twee soorten etiketten die je kunt gebruiken voor het adresseren en identificeren van brieven, pakketten of andere verzendartikelen. Verzendetiketten worden ingezet om pakketten te voorzien van informatie (verzendadres, retouradres en verzendinformatie). Ze hebben ook barcodes zodat deze informatie gemakkelijk gescand kan worden. Er kan ook nog andere belangrijke informatie op staan zoals het woord ‘breekbaar’, wanneer er iets breekbaars in de doos zit. Hierdoor weten postbezorgers dat ze extra voorzichtig met het pakket moeten zijn. Adresetiketten zijn juist bedoeld om het juiste afleveradres op een brief of pakket te plaatsen. Hier staat vaak de naam van de ontvanger, postcode, land, afleveradres en de stad naam op. Een post bezorger kan hierdoor gemakkelijk in een oogopslag zien waar het pakket of brief moet zijn. Maar van welk formaat etiketten kun je nu het beste verzendetiketten en adresetiketten maken? Dat ga ik verder in het artikel toelichten.

A4 stickervellen

A4 stickervellen zijn zelfklevende etiketten die op A4 formaat zijn geprint. Deze zijn geschikt voor verzendetiketten en adresetiketten, omdat deze informatie duidelijk en groot op het pakket of de brief zichtbaar moet zijn. A4 stickervellen hebben een groot formaat (210 millimeter bij 297 millimeter) waardoor de belangrijke informatie duidelijk te lezen is. Een ander voordeel van deze stickervellen is dat ze gemakkelijk in een etikettenprinter passen, het A4 formaat is een standaard formaat voor een printer. Dit formaat is vrij standaard dus je kunt ze ook gemakkelijk voor ander soort etiketten gebruiken en het is dus niet zonde als je ze overhoud.

Lay-out pakbon

Etiketten met de lay-out van een pakbon zijn geschikt voor verzendetiketten of adresetiketten, omdat ze al de juiste lay-out hebben. Hierdoor is de belangrijk informatie gemakkelijk weg te zetten en zijn de pakketten voor postbezorgers goed te identificeren. Bovendien ziet het er erg overzichtelijk en netjes uit. Door de lay-out kun je de pakboninformatie, barcode en pakketreferenties duidelijk wegzetten. De lay-out zorgt er namelijk voor dat voor alle essentiële informatie op het label ruimte is en dat er ook tussen de verschillende onderdelen voldoende ruimte opengelaten is, waardoor het overzichtelijk blijft.

Kunststof etiketten

Kunststof etiketten zijn erg praktisch wanneer je een pakket moet versturen dat een bijzondere vorm heeft of niet in een kartonnen doos zit. De kunststof labels zijn erg flexibel en passen gemakkelijk aan van vorm. De reguliere papieren etiketten daarentegen gaan gemakkelijk kreukelen wanneer ze niet op een vlakke ondergrond geplakt worden. Juist bij verzendetiketten en adresetiketten is het belangrijk dat er geen kreukels in het label zitten, omdat de barcode anders onleesbaar kan worden. Als gevolg hiervan kost het veel meer moeite om het pakket vlekkeloos af te leveren bij het juiste adres.