Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Op zoek naar de beste tandenborstel

Dat je een goede mond- en tandhygiëne volgt is vanzelfsprekend. Een proper gebit begint met een goede tandenborstel. Maar wat is nu de beste keuze? In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe je de beste tandenborstel vindt.

Elektrisch

Het zal je misschien niet verbazen, maar het beste resultaat krijg je met behulp van een elektrische tandenborstel. Verscheidene onderzoeken hebben uitgewezen dat elektrisch poetsen meer tandplak verwijdert dan wanneer je manueel poetst. Verder is er minder kans op tandvliesontstekingen en bloedend tandvlees. Dat geldt zowel voor volwassenen als voor kinderen. Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe tandenborstel, is het dus zeker aangeraden om een elektrische te kopen.

Sonisch

Wist je al dat er twee soorten elektrische tandenborstels zijn? De roterende modellen zijn de meest bekende. Die hebben een kleine, rond kop die ronddraait. Andere elektrische tandenborstels, bv. van putznu.nl, hebben een sonische motor. De borstelhaartjes bewegen door kleine trillingen. Deze tandenborstels herken je aan hun langwerpige borstel. 

Kies je nu best een roterende of sonische tandenborstel? Wel, beide soorten zullen een beter resultaat opleveren dan een handmatige tandenborstel. Toch heeft een sonisch model een streepje voor. Uit onderzoeken is namelijk gebleken dat sonisch poetsen significant meer tandplak verwijdert.

Aandachtspunten

De conclusie tot dusver is dat je best een sonische tandenborstel koopt. Hieronder vind je nog enkele aandachtspunten om het juiste model te selecteren:

  • Kijk naar de batterijduur. Een lange batterijduur is handig als je bijvoorbeeld gaat kamperen. 
  • Er zijn ook waterdichte elektrische tandenborstels, waardoor je ook onder de douche kan poetsen.
  • Sommige modellen zijn uitgerust met leuke extra’s zoals een druksensor en timer.
  • Controleer de prijs van de opzetborstels. Sommige zijn vrij duur. Na enkele jaren kan de kostprijs oplopen.