Ik wil
Image default
Beauty en verzorging

Cold wave perm met Wave Nouveau

Veel mensen hebben de neiging om hun kapsels heel vaak beu te worden. Perms zijn een zegen voor mensen die klaar zijn om dergelijke gedurfde veranderingen in hun haartextuur te ervaren.

Het geeft volume aan iemands slap en plat haar. Om het niet-industriële en saaie haar los te laten en het te vervangen door weelderig, krullend en dramatisch haar, is er een cold wave perm opgegraven.

Cold wave perm is een permanente techniek die geen warmtebehandeling ondergaat. De cold wave werd uitgevonden door Arnold F. Willatt in het jaar 1938. Het haar werd rond staven gewikkeld, gevolgd door de toepassing van een reductie lotion met ammoniumthioglycolaat. Lees hier alles over een cold wave perm met Wave Nouveau.

Wat is een Cold Wave perm

Cold Wave Perm is een haarpermanent techniek waarbij het droge haar wordt doorgesneden, gewikkeld en gekruld rond een plastic staaf.

Cold wave perm is een haarpermanent techniek die in de salons van de Filipijnen en vele andere landen bekendheid heeft verworven. Deze oplossing is verschillend van die gebruikt in het proces van hot wave permanenten.

In het geval van een cold wave perm zijn de gebruikte stangen plastic krulspelden die kinky krullen produceren die meer gedefinieerd zijn in nat haar. Cold wave perm is relatief goedkoper dan digitale perm en de krullen zijn kleiner en natuurlijker.

Hoe doe je een cold wave perm

Vroeger zetten vrouwen hun permanenten met behulp van houten krulspelden. In het huidige tijdperk zijn er niet minder hulpmiddelen om permanenten aan iemands haar te geven. Cold wave perm verschilt van de moderne perm in verwarming behandeling.

In het geval van cold wave perm, wordt geen hitte verstrekt aan iemands haar. Dit is een van de redenen waarom mensen het gemakkelijk vinden om cold wave perm thuis uit te voeren.

Spoelen

Haar moet worden gewassen door het aanbrengen van een voldoende hoeveelheid shampoo om los te laten van alle vuil, vettigheid of olie aanwezig in het haar. Het uitvoeren van de perm op schoon haar helpt om de perm in de beste manier te krijgen.

Wikkelen: Het haar moet rond de hitte staven worden vastgespeld. Het haar moet rond de krulspelden worden vastgemaakt. Er moet voor worden gezorgd dat alle segmenten van het haar in de juiste richting zijn gekruld en vastgezet.

Perm oplossing

Het is tijd voor het aanbrengen van de thioglycolzuur lotion (perm oplossing) op het haar om het haar in staat te stellen de vorm van de krulspelden aan te nemen. De functie van de perm oplossing is om de proteïne ketens van het haar te breken als gevolg waarvan, het haar ondergaat veranderingen in vorm.

Rust

Het haar moet voldoende tijd krijgen om de vorm van de krullen en de chemicaliën van de lotion te absorberen. Na tien minuten rust moet het haar worden gespoeld, waarbij ervoor moet worden gezorgd dat de permoplossing goed wordt afgevoerd.

Neutralisator: De tweede chemische stof, de neutraliserende lotion, wordt aangebracht en fungeert als een dwarsverbinding van de oplossing die het haar helpt de vorm van de krulspelden aan te nemen.

Verwijdering van de staafjes

De krulspelden moeten na ongeveer vijf tot zes minuten worden verwijderd en het haar moet met koud water worden gewassen. Neem ook een kijkje bij de producten van Ecostyler.

https://123hair.nl/nl/