Ik wil
Image default
Banen en opleidingen

Hoe bereid je je voor op een sollicitatiegesprek?

Solliciteren is net als het schrijven van een sollicitatiebrief: je wilt de aandacht trekken van je lezer. In dit geval is dat de recruiter of contactpersoon bij het ingenieursbureau. Je wil uitstralen dat jij dé persoon bent voor deze baan. Daarom is het belangrijk om goed voorbereid op sollicitatiegesprek te verschijnen. Met deze tips helpen we je op weg. Succes!

Belangrijke zaken bij een sollicitatie

– Doe research naar het ingenieursbureau. Wat zijn de kernwaarden? Hoe is de bedrijfscultuur? Op welke projecten werkt het bureau momenteel? Als je antwoorden op deze vragen hebt, kun je tijdens sollicitatiegesprek aantonen dat jij weet wat het bureau doet en waarom ze jou nodig hebben.

– Bereid een paar sterke voorbeelden van projecten voor die je in het verleden gedaan hebt. Zorg ervoor dat je deze voorbeelden goed kunt uitleggen en toelichten. Deze voorbeelden helpen de werkgever te begrijpen wat jij in huis hebt en of jij aan het sollicitatieproces voldoet.

– Zorg ervoor dat je op tijd bent. Dit lijkt een open deur, maar sollicitatiegesprekken zijn vaak strak gepland. Als je te laat bent, geeft dit een slechte indruk.

– Wees jezelf tijdens sollicitatiegesprek. Je wilt natuurlijk een goede indruk achterlaten, maar het is belangrijker om jezelf te zijn. Op deze manier kunnen de recruiters of contactpersonen bij het ingenieursbureau bepalen of je past binnen hun bedrijfscultuur.

– Stel vragen tijdens het sollicitatiegesprek. Dit toont interesse in het ingenieursbureau en geeft je meer informatie over de functie die je solliciteert. Bovendien krijg je de kans om te laten zien dat je goed bent voorbereid.

– Bedank de recruiters of contactpersonen bij het ingenieursbureau voor hun tijd en interesse na afloop van sollicitatiegesprek. Dit is een goede manier om een positieve indruk achter te laten.

Dit zijn de meest belangrijke tips voor een succesvolle sollicitatie. Succes met je volgende sollicitatie en we hopen dat je gekozen wordt!