Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Altijd een mooi gazon met kunstgras

Zon of regen – voor kunstgras maakt het niet uit. Het ligt er altijd op zijn best bij. Dit maakt het zeer populair in de Nederlandse tuin. Door het jaar heen krijgen we met allerlei weersomstandigheden te maken. Het is dan wel zo fijn dat je stukje gras daar tegen kan. Is kunstgras iets voor jou? Wij vergelijken het graag met andere bodembedekkers, zodat je gemakkelijk een conclusie trekt.

Natuurlijk gras

Echt gras is erg mooi, maar het vraagt ook om veel onderhoud. Bij hitte moet je sproeien om het groen te houden. Als het een natte zomer is, moet je juist erg vaak het gras maaien, omdat het zo snel groeit. Met veel regenval wordt je tuin een modderpoel. Bovendien schiet er onkruid op en kan er mos gaan groeien in je mooie gazonnetje.

Straatwerk

Tegels zijn mooi, praktisch en onderhoudsvriendelijk. Het nadeel van tegels is dat ze water niet goed doorlaten. Dit is erg vervelend, vooral in stedelijke gebieden waar al zo veel straatwerk ligt. De riolen worden overbelast bij zware regenval en daar ondervindt iedereen problemen van. Een waterdoorlatende bodembedekking is dus te prefereren in de tuin. Doordat tegels weinig water doorlaten, is de kans op grote plassen in je tuin ook aanwezig. Dat is niet alleen vervelend, maar het kan op den duur ook je tegels verkleuren. Bovendien bevordert al dat vocht algengroei en onkruid tussen de tegels.

Kunstgras

Zolang je kunstgras op een waterdoorlatende bodem plaatst, hoef jij je geen zorgen te maken over zware regenval. Het water trekt in de grond en je gazonnetje ziet er altijd op zijn best uit. Het is aan te raden om je kunstgras iets hellend aan te leggen, zodat eventueel overtollig water niet op het gras blijft liggen. Kunstgras is niet enkel goed bestand tegen regen, maar ook tegen andere neerslag. Bovendien laat het zich niet beïnvloeden door vrieskou. Zelfs als het –20 graden Celsius is, zullen de vezels niet bevriezen. Na de vorst ziet je stukje kunstgras er nog precies hetzelfde uit als daarvoor – groen en perfect!

Welke bodembedekking is het best bestand tegen regen?

Bij zware regenval is kunstgras de beste bodembedekking die je je kunt wensen in de tuin. Door de waterdoorlatende bodem krijg je geen plassen. Je hoeft het gras niet te maaien en het ziet er altijd op zijn best uit. Het is de ideale bodembedekking voor diegenen die weinig tijd hebben om te tuinieren en toch graag groen in de tuin willen hebben. Een ideale manier is dus kunstgras kopen!

https://www.kunstgrasdirect.nl