Ik wil
Image default
Banen en opleidingen

Dit is hoe vijfploegendienst werkt

Heb jij je droombaan gevonden, maar moet je dan werken in verschillende ploegen? Dit hoeft helemaal niet erg te zijn, het is gewoon een ritme waar je in moet komen en dan ben je er snel genoeg aan gewend. Maar het is wel fijn om vooraf te weten hoe dat een Vijfploegendienst er uit komt te zien. Een andere naam hiervoor is volcontinu werken. Er wordt dan bij het maken van de roosters alles vol gepland van maandag tot en met zondag en dan 24 uur per dag. Meestal gaat het over een gemiddelde arbeidsduur van 33,6 uur per week. Het voordeel van het werken in ploegen is wel dat jij een extra toeslag krijgt.

Waarom vijfploegendienst interessant kan zijn

Er zijn diverse mogelijkheden binnen de vijfploegendienst, het kan op een gezonde manier in worden gepland zodat je er ook een gewoon leven naast kunt hebben. Het kan zijn dat jij de ene week wat meer wordt ingepland en vervolgens een paar dagen of een week vrij bent. Je kunt te maken krijgen met vroege, late en nachtdiensten. Toeslagen zijn er bij het werken in ploegen en vaak ook als je in de weekenden moet werken. Sommige mensen hebben er in het begin moeite mee, maar je draait gewoon een vast aantal uren per week. Het is anders dan een 9-5 baan, maar het heeft ook vele voordelen, te denken aan de extra toeslagen en extra vrije dagen. Je kunt van dat geld weer veel leuke dingen doen, maar je kunt het vaak ook prima combineren met een gezin. Sommige mensen willen juist de nachten werken, zodat zij overdag bij de kinderen kunnen zijn. Het is een keuze en je moet er tegen kunnen, maar het is voor veel mensen tegenwoordig zeker een interessante optie om voor vijfploegendienst te kiezen.   

Technische vacature bekijken

Wil jij graag binnen de technische branche aan de slag en dan met de vijfploegendienst? Dit kan zeker. De technische vacatures van Synsel geven jou een goed beeld van wat er momenteel kan. Jij staat hier namelijk centraal en er wordt met jou mee gekeken welke baan het beste bij je past. Je kunt uiteraard ook zelf het vacature aanbod bekijken, maar je mag ook je CV insturen en dan wordt het voor je geregeld. Binnen hele korte tijd kun je zo je droombaan vinden en dan genieten van alle voordelen die voor je klaarstaan!

https://synsel.nl/