Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Is privé leasen wat voor jou?

Tot een aantal jaar geleden was het leasen van een auto voorbehouden aan mensen met een eigen zaak, of een vriendelijke werkgever. De reden daarvoor is dat het rijden van een leaseauto eigenlijk alleen interessant is als je de kosten af kunt trekken van de belasting. Als je jouw leaseauto voor de zaak gebruikt en er dus zakelijke kilometers mee rijdt, dan is dit mogelijk. Daarnaast kunt je de leaseauto dan ook gebruiken voor jezelf, mits je niet meer rijdt dan het aantal kilometers dat wettelijk is toegestaan. 

Nadelen van een eigen auto

Een hele constructie dus, die totaal niet interessant is voor het gros van de mensen die alleen maar in de auto zit om op bezoek te gaan bij opa en oma, of voor een dagje naar het strand. Met private lease ligt dit echter anders. Dit is een nieuwe vorm van leasen die zich juist richt op de ‘normale’ automobilist. Veel mensen hebben namelijk regelmatig het idee dat de kosten van hun auto uit de hand lopen. Vooral op het moment dat je auto gerepareerd moet worden, of als je schade rijdt voor eigen rekening. Om dit soort tegenslagen op te kunnen vangen wordt je eigenlijk gedwongen om een behoorlijke financiële buffer achter de hand te houden die je niet voor andere zaken kunt gebruiken.

Voordelen van leasen

Met een leaseauto ligt het financiële plaatje heel anders. Hier betaal je per maand weliswaar een hoger bedrag, maar daarmee koop je wel alle onzekerheid af. Je betaalt dus in zekere zin om onbezorgd rond te kunnen rijden in je auto. Gaat je uitlaat spontaan stuk, dan breng je hem gewoon naar de garage en gaat de rekening naar de verhuurder. Het is tenslotte zijn auto. Bovendien is het ideaal als je graag in de nieuwste auto’s wilt rijden. Vaak kun je jouw auto om de paar jaar inruilen voor een nieuwe en je kunt natuurlijk ook zelf het model kiezen. Je kunt een goedkopere Citroen Berlingo leasen, of juist gaan voor een wat duurdere Audi. De keuze is aan jou.

Voor meer informatie : http://www.bedrijfsbusleasen.nl/super-deals/citroen-berlingo-leasen