Ik wil
Image default
Auto’s en Motoren

Audi A4 occasion

Iedereen wil wel in een Audi rijden. Dat maakt dat ook de Audi A4 occasion een gewilde auto is. Dat heeft zeker met de uitstraling te maken van de auto en zeker ook met de prestaties van deze Duitse gigant. Van 1994 tot 2001 werd de A4 geproduceerd, van 2001 tot en met 2004 nog de RS4.

De opvolger van de Audi 80

De komst van de Audi A4 was belangrijk voor Audi, want de A4 was de opvolger van de legendarische Audi 80. Gelukkig voor de Duitse producent bleek de Audi A4 meteen een schot in de roos. De middenklasse moest de concurrentie aangaan met de BMW 3-serie en de Mercedes C-klasse. Het succes van de Audi A4 was de definitieve doorbraak van het merk, dat zich nu definitief als premium merk gevestigd had. De Audi A4 occasion is zeer gewild. In gebruikte vorm is de auto in verschillende uitvoeringen beschikbaar. Zeker is dat ze stuk voor stuk borg staan voor uitstekende prestaties, terwijl de Audi’s ook al beschikken over zeer krachtige motoren. Vanaf 2001 kwam zoals gezegd de Audi RS4 – de opvolger van de RS2- van de band. Deze A4 beschikte over een 2.7 liter V6 motor.

Betrouwbare auto

Nou staat een Audi toch te boek als een betrouwbare auto die je ook prima als occasion kunt kopen, toch is de kans op pech onderweg met een gebruikte auto gewoon groter dan wanneer je een nieuwe auto aanschaft. Pech hulp onderweg is echter al lang geen probleem meer. Zonder abonnement kun je een beroep doen op RoadGuards, een collectief van ruim 800 monteurs die er naar streven steeds binnen dertig minuten bij je auto te zijn om de problemen op te lossen. Vervolgens betaal je gewoon de nota voor de werkzaamheden en vervolg je de route. Een abonnement – waarvoor je maandelijks moet betalen- is al lang niet meer nodig dus.