Ik wil
Image default
Attracties

Rijschool uitkiezen

Wil jij binnenkort gaan beginnen aan je eerste rijles om over een aantal maanden je rijbewijs te halen en lekker te kunnen cruisen in je auto? Maar weet je nog niet zeker welke rijschool je moet kiezen? Dan zijn er een aantal dingen om rekening mee te houden.

Naast het feit dat je natuurlijk moet kiezen tussen de verschillende rijscholen, moet je ook nog kiezen voor een instructeur. Het is namelijk bij veel rijscholen zo dat je kan aangeven of je een voorkeur voor een bepaalde instructeur hebt. Over het algemeen is de enige manier om erachter te komen waarin de instructeurs binnen een rijschool van elkaar verschillen om het na te vragen bij kennissen. Over de instructeurs zelf valt vaak niet zoveel te vinden. Om je keuze te maken zou je wel de slagingspercentages van de instructeurs eens na kunnen vragen. Vaak zijn instructeurs met een hoog slagingspercentage een goeie keuzes.

Daarnaast zou je ook nog kunnen kijken naar de auto’s waar de verschillende instructeurs in rijden. Een modernere auto rijdt vaak fijner dan een oudere auto. Dingen als ruitenwissers die automatisch aan- en uitgaan, achteruitrij cameras, en ook nieuwere vering zijn heel fijn om mee te rijden. Zeker die achteruitrij camera is echt een heel fijne toevoeging aan de auto, aangezien het inparkeren van de auto de eerste paar zeer moeilijk kan zijn. De moderniteit van de auto van de instructeur is dus zeker een belangrijk aspect om rekening mee te houden! Bij veel rijscholen worden de auto’s echter door de rijschool zelf geleverd en rijdt elke instructeur in dezelfde auto.

Om te kiezen tussen de rijscholen kun je eens bij kennissen die momenteel rijlessen volgen of hun rijbewijs al hebben gehaald informeren bij welke rijschool zij rijden of hebben gereden en hoe tevreden ze over deze rijschool zijn. Over veel rijscholen kan je ook recensies vinden op internet. Deze geven ook vaak een goede indicatie over wat je kan verwachten van een rijschool. Sommige rijscholen hebben een profiel op een aantal sociale media platforms, hier zou je ook een kijkje kunnen nemen.

 

Voor meer informatie : https://www.vanzwitserland.nl