Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Tips om vet haar tegen te gaan!

Tips om vet haar tegen te gaan!

Iedereen heeft wel eens last van vet haar. Het kan behoorlijk frustrerend zijn als je je haar pas gewassen hebt en het er na een paar uur alweer vet uitziet. Gelukkig zijn er een aantal trucjes om vet haar te voorkomen en om ervoor te zorgen dat je haar minder snel vet wordt. In deze blogpost geven we je een aantal handige tips om van dat vette haar af te komen.

 

Was je haar minder vaak

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar als je je haar te vaak wast, kan dit ervoor zorgen dat je haar juist sneller vet wordt. Dit komt doordat je hoofdhuid dan meer talg aan gaat maken om het vochtgehalte op peil te houden. Probeer dus eens om je haar om de dag of om de twee dagen te wassen in plaats van elke dag. Op die manier heeft je hoofdhuid meer tijd om weer in balans te komen en wordt je haar minder snel vet.

 

Gebruik droogshampoo

Droogshampoo is dé oplossing voor als je echt geen tijd hebt om je haar te wassen, maar het er wel vet uitziet. Met droogshampoo kun je het vet van je haar opnemen zonder het te wassen. Spray de droogshampoo op je haarwortels en borstel het daarna goed door. Het resultaat is haar dat er weer fris en schoon uitziet.

 

Kam je haar minder vaak

Als je je haar te vaak borstelt of kamt, kan dit ervoor zorgen dat de talg van je hoofdhuid naar de punten van je haar wordt verspreid. Hierdoor worden je haarlengtes vetter en kunnen ze sneller klitten. Probeer daarom je haar zo min mogelijk te kammen of gebruik bijvoorbeeld een grove kam in plaats van een borstel.

 

Maak gebruik van de juiste producten

Sommige haarproducten kunnen ervoor zorgen dat je haar juist sneller vet wordt. Kies daarom voor verzorgingsproducten die speciaal zijn ontwikkeld voor vet haar, zoals die van l’oreal professionnel. Deze producten bevatten ingrediënten die de talgproductie verminderen en je haar minder snel vet maken. Vermijd daarbij ook producten die siliconen bevatten, zoals conditioners en haarmaskers. Deze kunnen de poriën van je hoofdhuid verstoppen en ervoor zorgen dat je haar sneller vet wordt.

 

https://www.salontopper.nl/