Ik wil
Image default
Aanbiedingen

Alles wat je moet weten over het krijgen van een nieuw kunstgebit

Alles wat je moet weten over het krijgen van een nieuw kunstgebit 

Het vervangen van ontbrekende tanden door een kunstgebit kan een levensveranderende ervaring zijn. Een kunstgebit herstelt niet alleen je glimlach, maar stelt je ook in staat om goed te kauwen en te spreken. Als je overweegt een nieuw kunstgebit te nemen, is het belangrijk dat je alle feiten kent, zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen. Laten we eens kijken wat je moet weten voordat je een nieuw kunstgebit neemt. 

 

Soorten kunstgebitten 

De twee belangrijkste soorten kunstgebitten zijn volledige en gedeeltelijke kunstgebitten. Een volledig kunstgebit wordt gebruikt als alle boven- of ondertanden ontbreken of als alle bestaande tanden en kiezen om gezondheidsredenen moeten worden verwijderd. Een gedeeltelijk kunstgebit daarentegen wordt gebruikt als er nog enkele natuurlijke tanden in de mond zijn en die moeten worden aangevuld met kunsttanden. Welk type kunstgebit voor jou het beste is, hangt af van je unieke gebitssituatie en behoeften. 

 

Materiaal en pasvorm 

Kunstgebitten zijn er in verschillende materialen en maten, dus het is belangrijk om er een te vinden die comfortabel en stevig in je mond past. Het is ook belangrijk een materiaal te kiezen dat duurzaam genoeg is om vele jaren mee te gaan, maar zacht genoeg om geen irritatie of ongemak in je tandvlees en gehemelte te veroorzaken. Je tandarts kan je helpen beslissen welk materiaal het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren.  

 

Onderhoudseisen 

Het is belangrijk om je kunstgebit schoon te houden door het dagelijks met warm water te poetsen. Je kunt het beste hete vloeistoffen, zoals koffie of thee te vermijden. En regelmatig, ongeveer om de zes maanden, naar de tandarts gaan om er zeker van te zijn dat het goed zit, goed is afgesteld en zo nodig wordt schoongemaakt. Bovendien is het belangrijk te onthouden dat het dragen van een slecht passend of oud kunstgebit kan leiden tot tandvleesproblemen en andere mondgezondheidsproblemen, dus het is essentieel dat je ze zo snel mogelijk vervangt als ze niet meer goed passen. Dit kan gemakkelijk bij Bodent Kunstgebit. Ze zijn gespecialiseerd in kunstgebitten en zullen je professionele hulp bieden!  

 

https://bodentkunstgebit.nl/