Ik wil
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ultrasoon voor consumenten

Het ultrasoon bad wordt in de laatste jaren vaak gebruikt door professionals en het is onmisbaar geworden in de werkplaats. Het wordt vooral gebruikt om rvs grondig te reinigen.

 

De ultrasoon bad

Voor het reinigen van de rvs moet het volkomen worden ondergedompeld, in de ultrasoonbad. Dit is een apparaat dat word gevuld met reinigingsvloeistof op waterbasis. De rvs object dat gereinigd moet worden, moet dan ook volkomen onder water zijn anders krijg je kleur verschillen. Bij het aanzetten van het apparaat word er gebruik gemaakt van lage frequentie geluidsgolven, om de rvs te reinigen. De golven sturen de reinigingsvloeistof diep in de rvs en in de minuscule gaatjes, dat niet met de blote waarneembaar zijn. Op deze manier word de rvs grondig schoongemaakt en er worden plekken op de rvs gereinigd dat handmatig niet mogelijk zou zijn.

 

De ultrasoon bad is nu ook verkrijgbaar voor de consumenten en word nu al in een aantal winkels verkocht. Het verschil is dat dit vaak veel kleinere apparaten zijn, dan de apparaten dat in de werkplaatsen word gebruikt. Ze zijn ook niet bedoelt voor constant gebruik. Zolang het object dat je wil reinigen in het bad past, doen de particuliere ultrasoon baden ook heel goed hun werk. Ze kosten meestal wel rond de 1000 euro en het is dan de vraag of het wel waard is? Als je het heel vaak gaat gebruiken kan het wel waard zijn, maar als je het maar een paar keer in het jaar gebruikt natuurlijk niet.

 

Professioneel laten reinigen

 

Als je het ultrasoon niet vaak gaat gebruiken is het veel handiger, om het professioneel te laten reinigen, want zij maken ook gebruik van de ultrasoon methode. Voordeel hiervan is ook dat het niet uit maakt hoe groot de rvs object is dat je wil laten reinigen, want professionele bedrijven hebben grote ultrasoon apparaten.

 

Je hebt dan ook de optie om te kiezen voor de ultrasoon reinigen en rvs polijsten, op deze manier krijg je een haast nieuwe rvs terug. Door het polijsten krijgt het ook zijn glans weer terug en er komt zo ook een beschermende laagje op, waardoor het weer een tijdje tegen aan kan. De combinatie deals vallen vaak ook goedkoper uit en je krijgt een veel beter resultaat dan wanneer je het zelf zou doen.

 

Als je een waardevolle rvs object hebt of gewoon eentje waar je heel erg aan gehecht bent, dan is het zeker waard om op deze manier te doen.

Voor meer informatie : https://vangeenen.nl

Gerelateerde artikelen

Bent u voor objectbeveiliging op zoek naar een beveiliger die bij uw bedrijf past?

Schakel deze specialist in en voorkom brandoverslag bij een brand

Efficiënt uw magazijn inrichten door een palletstelling te kopen