Ik wil
Image default
Zakelijk

Hoe gebruik je Apple iPad als laptop?

Het Smart Keyboard bouwt je iPad om tot een volwaardige laptop. Sluit ook nog eens muis aan en de iPad kan je laptop volledig vervangen. In dit artikel leggen we je uit hoe je met de juiste accessoires en iPadOS je tablet omtovert tot een volwaardige laptopvervanger.  

Welke iPad kan je het beste als laptop gebruiken?


Niet alle iPads zijn fabrieksaf krachtig genoeg om deze als laptop te gebruiken. Een iPad Mini is soms wel snel genoeg maar erg klein om goed op te werken en er bestaat geen origineel Smart Keyboard voor.

Met een 2020 iPad heb je in basis een prima iPad in handen en kan je makkelijk browsen en  tekstverwerken. Meer snelheid en mogelijkheden nodig? Dan is een iPad Air of iPad Pro de beste keus als laptopvervanger.


iPadOS mogelijkhedenDankzij iPadOS is de iPad een echte concurrent voor je laptop geworden. In Safari zijn veel mogelijkheden waarmee je uitgebreider kunt surfen dan op de iPhone versie.


– Meer tekstverwerkingsmogelijkheden. Makkelijker selecteren van teksten en afbeeldingen.
- USB-ondersteuning voor externe schijven/sticks/memorykaarten
- Cloud bestanden om makkelijk te delen/syncen
- Makkelijk multitasken met Exposé
- Sidecar gebruiken om je iPad als laptop te gebruiken.


Een iPad-standaard gebruikenGebruik een iPad standaard om uw iPad rechtop te houden. Hierdoor staat de tablet op een comfortabele hoogte recht voor je, net als een monitor of laptopscherm. Je kunt er ook voor kiezen om je tablet op het bureau te plaatsen, maar dit is ergonomisch gezien niet aan te raden.


Een toetsenbord aansluiten


Of je nou een smart keyboard of Magic Keyboard gebruikt, ze zijn beide geschikt om op je iPad aan te sluiten. Let wel op dat je de draadloze versie van het Magic Keyboard nodig hebt. De bedrade versie kan niet op een iPad aangesloten worden.

Allebei de toetsenborden zijn makkelijk op je iPad aan te sluiten en typen meer dan prima. Zeker als je dagelijks gewend bent om he Magic Keyboard te gebruiken is het een aanrader om deze ook op je iPad te gebruiken.


Let op! Het Magic Keyboard is alleen compatible met Apple iPad Pro 12,9 inch (2018/2020/2021), Apple iPad Pro 11 inch (2018/2020/2021) en Apple iPad Air (2020). Je kan het Smart Keyboard of Smart Folio Keyboard op onderstaande varianten gebruiken:


– Apple iPad (2019) en (2020)
- Apple iPad Air (2019) en (2020)
- Apple iPad Pro 12,9 inch (2018), (2020) en (2021)
- Apple iPad Pro 11-inch (2018), (2020) en (2021)
- Apple iPad Pro 10,5 inch (2017)


 

Een muis aansluiten op je iPadAls kers op de taart kan je ook nog een muis op je iPad aansluiten. Zo kan je makkelijker browsen, dingen aanwijzen en klikken. Voor het gebruik van een muis die niet draadloos is heb je een adapter nodig. Hiermee kan je de bedrade muis toch aansluiten op je iPad.