Ik wil
Image default
Woningen

Waarom zijn voordeurluifels zo populair?

Een voordeurluifel is een soort overkapping boven de voordeur. Je ziet deze voordeurluifels bij veel woningen terug. Het is niet zo gek dat het zo populair is, want het is erg handig. Als het bijvoorbeeld buiten regent sta je droog als je moet wachten tot de deur voor je open gedaan wordt. Ook ziet het er mooi uit. Je hebt erg veel verschillende soorten voordeurluifels dus er is voor iedereen wel een soort die bij je past. In dit artikel ga ik je hier meer over informeren. Ook vertel ik je wat de voordelen zijn en welke opties er mogelijk zijn.

Voordelen van voordeurluifels

Zoals ik hierboven al noemde is het erg praktisch, omdat je hier onder kunt staan en onder andere kunt schuilen voor de regen als dit nodig is. Ook in het donker is het handig, want je kunt een lamp in de luifel verwerken. Als je dan thuiskomt in het donker kun je gemakkelijk de deur en vervolgens het sleutelgat vinden en hoef je niet in het donker te zoeken. Buiten dat het erg praktisch is het ook een erg mooie toevoeging aan het uiterlijk van het huis. Je kunt je huis er mee verfraaien. Doordat er verschillende soorten zijn kun je altijd wel een luifel vinden die past bij jouw woning. Er zijn dus genoeg voordelen aan deze luifels.

Deurluifel

Verschillende materialen

De voordeurluifels kunnen van veel verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Zo heb je bijvoorbeeld deurluifels van polycarbonaat, maar ook weer van hout. De volgende materiaalsoorten worden vaak gebruikt om deurluifels van te maken: RVS, polycarbonaat, hout en aluminium. De deurluifels van polycarbonaat zijn handig, want hier kun je doorheen kijken. Het licht van buitenaf komt hier dan dus ook doorheen. Als je voor een houten luifel gaat is dit juist niet het geval. Dan komt er geen licht doorheen dus het kan onder de luifel wat donkerder zijn. Vaak bij houten luifels zie je dan dus ook dat er verlichting ingebouwd wordt. Hierdoor kun je alles wel goed zien en het ziet er ook chique uit. De voordeurluifels met een frame van RVS of aluminium zijn ook erg mooi. Deze laten net als de deurluifels van polycarbonaat ook licht door, maar zijn afgewerkt met een ander soort materiaal (met RVS of aluminium). Er zijn dus veel verschillende materialen waar de luifels van gemaakt kunnen worden.

Verschillende stijlen

Doordat er veel verschillende deurluifels zijn, zijn er ook veel verschillende stijlen beschikbaar. Dit is erg handig, want er zit dus altijd wel wat bij wat past bij jouw woning en wat jij zelf mooi vindt. Het is mooi als de luifel past bij de stijl die binnen en buiten het huis is, hierdoor wordt de luifel mooi een geheel met de rest van het huis en voorkom je dat het een losstaand onderdeel wordt. Je hebt moderne en strakke luifels zoals de luifels van hout met verlichting erin. Dit zorgt ook meteen voor een gezellige sfeer. Maar je hebt ook luifels die wat meer bij de industriële stijl passen. Denk bijvoorbeeld aan de deurluifels van RVS. Deze hebben een wat stoerdere uitstraling. Ook kun je kiezen voor wat meer details en bogen als je niet zo van een moderne en strakke stijl houdt. Er is dus voldoende om uit te kiezen.