Ik wil
Image default
Woningen

Waarom je in Amersfoort een huis moet kopen met een aankoopmakelaar

In Amersfoort groeit de aanvraag naar koopwoningen, waardoor het aanbod van te koop staande woningen in korte tijd verkocht worden. De prijzen van koopwoningen zijn fors gestegen en een koopwoning staat niet langer dan een paar maanden meer te koop. Vlug handelen is natuurlijk ook geen optie, een miskoop is snel gemaakt. Echter te traag reageren op een woning is tegenwoordig met de overspannen huizenmarkt ook niet echt verstandig, grote kans dat je droomhuis aan je neus voorbij gaat. Om teleurstellingen te voorkomen is het raadzaam om een aankoopmakelaar in te schakelen. De aankoopmakelaar Amersfoort is er voor jouw belangen en gaat voor jou op zoek naar jouw ideale droomwoning. 

Jouw wensen in een totaalpakket

Met het kennismaken van een aankoopmakelaar kom je te weten wat hij doet, waar hij voor staat en wat hij voor jou kan betekenen. Beginnende starters en/of huizenzoekers hebben namelijk geen idee wat een aankoopmakelaar eigenlijk allemaal doet voor mensen die een woning zoeken in Amersfoort. Tijdens het intakegesprek zal hij al je wensen in de aanloop van een woning meenemen. Hij neemt het gehele aankooptraject voor je uit handen en gaat gericht op zoek naar koopwoningen die aan jouw wensenpakket voldoen. Anders dan een makelaar is de aankoopmakelaar er voor de koper. De verkoper van een woning heeft zijn eigen makelaar die voor zijn belangen opkomt. Vaak kun je je dan geïntimideerd of verloren voelen, een leek tegen een professional. Schakel je de hulp in van een aankoopmakelaar, heb je de zekerheid dat je niks over het hoofd ziet bij bijvoorbeeld een bezichtiging. Hij maakt alle afspraken voor bezichtigingen, zal je ondersteunen bij het bezichtigen en vraagt informatie over bestemmingsplannen en kan zorgen voor een bouwkundig onderzoek. Hij helpt je met het vinden van een professionele taxateur en bij de overdracht bij de notaris kan hij je begeleiden. 

Waar let een aankoopmakelaar op en waar je zelf op kunt letten 

Tijdens het bezichtigen van woningen gaat de aankoopmakelaar met je mee. Hij bekijkt de woning anders dan een koper doet. Hij stelt de juiste vragen en is kritisch en laat zich niet door allerlei emoties afleiden. Hij kijkt of de woning aan alle wettelijke voorschriften en eisen voldoet, de juiste lichtval heeft en naar (verborgen) gebreken. Hij checkt op de afwerking van het dak, deuren, plinten en ramen en onderzoekt de buitenkant van de woning. De aankoopmakelaar weet precies waar hij op moet letten en waarin jouw woonwensen naar voren komen. Waar jezelf op moet letten is of de woning goed aanvoelt bij binnenkomst, je jezelf al in de woning ziet wonen en of de verkopende partij hun best hebben gedaan om het gezellig te maken, waardoor je jezelf welkom voelt. Vraag wat voor buurt het is en ook wat voor mensen de buren zijn. Loop ook alleen even door het huis en stel alle vragen die je op hebt geschreven. Is het huis helemaal wat je zocht, dan gaat de aankoopmakelaar een goede prijs adviseren zodat je niet teveel voor de woning betaald. Voor meer informatie Margitte Schoof Makelaardij, aankoopmakelaar Amersfoort

Voor meer informatie : http://www.schoofmakelaardij.nl/