Ik wil
Image default
Woningen

Kom de koude winter door!

De wintertijd is weer aangebroken en alles begint af te koelen. Ook in huis zul je merken dat het wat frisser wordt. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de verwarming hoger te zetten. Dit kost echter weer gas en dus meer geld. Het is een goede manier om je huis warm te houden, maar je kunt ook kiezen voor een andere manier. Het is ideaal als je een kachel of open haard hebt. Deze brengt niet alleen heerlijke warmte, maar is ook nog eens erg gezellig. Hiervoor moet je wel het benodigde brandhout hebben. Voor al deze benodigdheden kun je terecht op Nordicwoods.nl. Op deze site vind je alles wat je maar nodig hebt op het gebied van kachels of open haarden.

Kies de juiste soort

Je zult merken dat er verschillende opties zijn voor brandhout. Er zijn verschillende gewichten, maar ook verschillende soorten hout. Ten eerste heb je het algemeen bekende brandhout in stukken. Dit brandhout is erg betrouwbaar, maar het heeft vaak een lager rendement dan andere soorten, ook al is het helemaal droog. Een nieuwere en modernere versie van dit hout is te vinden in de vorm van pellets of houtbriketten. Deze zijn kleiner, compacter en minder vochtig dan conventioneel hout. Deze zijn ontzettend handig als je op zoek bent naar efficiënt stookmateriaal.

Haal de juiste accessoires binnen

Naast brandhout is het belangrijk om de juiste accessoires te hebben voor jouw kachel of open haard. Als je deze namelijk niet hebt, kan het gebruik van een kachel of open haard lastig en soms zelfs gevaarlijk worden. Bij accessoires moet je denken aan verschillende gereedschappen waarmee je het gebruik van een kachel of open haard veel makkelijker kunt maken. Er is bijvoorbeeld een handig beschermrooster voor je open haard. Deze zorgt ervoor dat jij en je vloer beschermd blijven. Een vuurkorf is ook leuk om buiten te gebruiken.

Hout is gemakkelijk op te slaan

Naast het feit dat het gemakkelijk in te slaan is, is hout ook nog makkelijker om weer op te slaan. Het kan namelijk gebeuren dat je niet alles weet te gebruiken en je het overige liever voor volgende keer bewaart. Gelukkig is dit erg simpel. Voor pellets of briketten kun je kiezen voor een hoes die je eroverheen kunt draperen. Deze zorgt ervoor dat ze onbeschadigd en droog blijven. Op deze manier kun je ze ontzettend lang opslaan, waardoor je zeker weet dat je er de volgende keer weer mee kunt stoken.