Ik wil
Image default
Woningen

Comfortabel wonen met zorg op maat

 

In Nederland zijn er steeds meer mensen die langdurig thuis willen blijven wonen, ook wanneer zij zorg nodig hebben. Dit geldt ook voor ouderen en mensen met een beperking die mantelzorg ontvangen. Een prefab mantelzorgwoning kan dan een oplossing bieden. In dit artikel bespreken we de voordelen en mogelijkheden van prefab mantelzorgwoningen.

Wat zijn prefab mantelzorgwoningen?

Een prefab mantelzorgwoning is een kant-en-klare woning die in de fabriek wordt gemaakt en vervolgens op locatie wordt geplaatst. De woningen zijn speciaal ontworpen voor mensen die zorg nodig hebben en zijn voorzien van alle benodigde aanpassingen en voorzieningen. Denk hierbij aan een aangepaste badkamer, extra brede deuren en een verlaagd aanrechtblad.

Voordelen van prefab mantelzorgwoningen

Een groot voordeel van een prefab mantelzorgwoning is dat deze snel geplaatst kan worden. Doordat de woning in de fabriek wordt gemaakt, is er minder tijd nodig voor de bouw op locatie. Hierdoor kan de zorgbehoevende sneller beschikken over een comfortabele woning met zorg op maat. Daarnaast zijn prefab mantelzorgwoningen vaak betaalbaarder dan een traditionele aanbouw of verhuizing naar een verzorgingshuis.

Mogelijkheden van prefab mantelzorgwoningen

Prefab mantelzorgwoningen zijn er in verschillende maten en uitvoeringen.Zo zijn er woningen beschikbaar van 30 tot 80 vierkante meter en is het mogelijk om de woning naar wens aan te passen. Een pre mantelzorgwoning bouwen behoort vaak ook tot de mogelijkheden.Daarnaast zijn er verschillende opties mogelijk voor de aanpassingen en voorzieningen in de woning, afhankelijk van de behoefte van de zorgbehoevende.

Vergunningen en regelgeving

Bij het plaatsen van een prefab mantelzorgwoning zijn er wel vergunningen en regelgeving waar rekening mee gehouden moet worden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te checken of er een vergunning nodig is voor de plaatsing van de woning en of de woning voldoet aan het bouwbesluit en andere eisen. Het is daarom aan te raden om hierover advies in te winnen bij een specialist.

Conclusie

Een prefab mantelzorgwoning kan een goede oplossing zijn voor mensen die zorg nodig hebben en graag thuis willen blijven wonen. De woningen zijn snel geplaatst, betaalbaarder dan een traditionele aanbouw of verhuizing naar een verzorgingshuis en voorzien van alle benodigde aanpassingen en voorzieningen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met vergunningen en regelgeving bij het plaatsen van de woning.

 

https://www.oosthuis.nl/woningtypes/pre-mantelzorgwoning/