Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Zelf verhuizen?

In Nederland verhuist men gemiddeld zo’n zeven keer in hun hele leven. Negentig procent van de Nederlanders zorgt voor zijn eigen verhuizing. Vaak worden er busjes ingehuurd en dozen van de supermarkt gebruikt om de inboedel in te pakken. Zeker als u voor de eerste keer verhuist kunnen er problemen voorkomen. Om deze problemen uit te weg te gaan wordt er door 10% van de mensen die verhuizen binnen Nederland gekozen voor een verhuisbedrijf. Mocht het zijn als u op een hoge verdieping woont dan is het vaak moeilijk om de verhuizing zelf te realizeren. Een verhuisbedrijf met expertise weet precies hoe zij er voor kunnen zorgen dat alles op de juiste manier naar beneden worden gebracht.Ook de afstand kan een factor zijn. Een verhuizing is vaak makkelijker als dit binnen uw eigen woonplaats gebeurd. Als u verhuist naar een verder gelegen plaats is het belangrijk om elke keer zo veel mogelijk mee te nemen zodat u niet te vaak heen en weer hoeft te rijden. Als het inpakken van uw inbedoel efficient gebeurd kunt u deze beter positioneren. Een goed verhuisbedrijf kan uw hele inboedel vaak in één keer naar de nieuwe locatie overbrengen.

Wat kost een verhuisbedrijf?

Om zo veel mogelijk te besparen raden wij aan om ze veel mogelijk van de verhuizing voor uw eigen rekening te nemen. Verhuisbedrijven vragen er vrij veel voor als zij ook voor u moeten inpakken. Het inpakken en de demontage van grotere of breekbare objecten zou u kunnen overlaten aan de verhuizers zelf. Een normale verhuizing waar u een deel van het inpakwerk zelf doet kost al snel duizend euro. Om te besparen op deze prijs raden wij aan om vergelijkssites te gebruiken of meerdere offerteaanvragen te doen. Uit evaring weten wij dat u de prijzen van verhuisbedrijven ver uit elkaar elkaar kunnen liggen. Bij het ene bedrijf betaalt u soms veel meer dan bij een ander. Er zijn verschillende websites waar u de prijzen kan vergelijken of meerdere offertes kan ontvangen van bedrijven bij u in de buurt.

Wat dekt mijn inboedelverzekering?

Een inboedelverzekering meestal niet de kosten voor eventuele beschadingen. Dit komt omdat uw inboedel alleen verzekerd is binnen uw woonadres. Onderweg naar de nieuwe locatie is deze verzekering dus meestal niet meer van toepassing. Als u een verhuisbedrijf inschakelt moeten zij schade die is aangebracht door hun toedoen vergoeden. Soms kunt u ook extra verzekeringen afsluiten via de verhuizers of uw eigen verzekering.

Voor meer informatie : http://www.verhuizen-wijzer.be/limburg-belgie/hasselt/