Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Vermijd regen in het rookkanaal met een schoorsteenkap

Is de trek van het rookkanaal voldoende, dan zorgt een schoorsteenkap ervoor dat regen en vogels niet in je rookkanaal komen. Een regenkap die is afgewerkt met gaas is in dat geval voldoende. Naast dat vogels en regen niet in je rookkanaal komen, fungeert het gaas in de schoorsteenkappen ook als vonkenvanger. Zodra de trek van je rookkanaal onvoldoende onvoldoende is, is het verstandig om te kiezen voor een schoorsteenkap met een trekverbetering. Deze kap wordt ook wel een trekkap genoemd en is te bestellen als vaste- of roterende trekkap.

 

Voorkom dat rook schade aan kan richten aan je gezondheid

Functioneert je rookkanaal niet goed, dan moet je dit probleem direct aanpakken. Zodra rook je interieur bereikt, richt dit schade aan je gezondheid aan. En, erger nog, zodra koolmonoxide in de woonkamer terecht komt, kan dit dodelijke gevolgen hebben. Het team van Airxlshop.nl kan je alles vertellen over deze mogelijke gevaren en je advies op maat bieden voor je woning.

 

Extra bescherming voor rieten daken met een vonkenvanger

Een dak van riet ziet er natuurlijk geweldig uit. Je zorgt direct voor een luxe en landelijke uitstraling. Let er echter wel op dat een rieten dak extra bescherming nodig heeft. Een prettige uitkomst hiervoor is het plaatsen van een vonkenvanger. Een vonkenvanger werkt effectief en vonken die vrijkomen worden in het gaas gevangen. Mochten er toch vonken door het gaas komen, zijn deze niet sterk genoeg om een brand te veroorzaken.