Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Terrasoverkapping

Terrasoverkapping

Wanneer de zomer er weer aankomt en de dagen langer en warmer worden, kunt u vaak veel meer van uw tuin genieten dan u het hele jaar heeft kunnen doen. Misschien heeft u wel de ruimte en is uw tuin zelfs speciaal ingericht om gezellig samen buiten te zitten. Echter, een groot gedeelte van het jaar is helaas te koud en te nat om echt optimaal van uw tuin te kunnen genieten. Met een terrasoverkapping kunt u dit probleem voor een groot gedeelte verhelpen. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat u met regen ook buiten kunt blijven zitten en dat de warmte van de lente- en zomerzon langer blijft hangen. Een goede investering dus, zo’n terrasoverkapping! Hoewel de lentedagen in Nederland vaak aangenaam warm kunnen zijn, de kans op een lentebuitje is alsnog vrij groot. Wanneer u ’s avonds lekker buiten dineert met uw vrienden of gezin, hoeft u niet direct naar binnen te verkassen als het zachtjes begint te regenen. Met een terrasoverkapping van Zonservice kunt u lekker blijven zitten waar u zit en is een kort buitje geen enkel probleem meer.

Een terrasoverkapping: ideaal voor uw tuin

Iedereen kent het volgende scenario wel: u zit lekker buiten met uw vrienden op een warme dag in augustus. De barbecue staat aan en iedereen geniet van een lekker drankje. Ineens voelt één van u de eerste druppels; chaotisch probeert iedereen zoveel mogelijk spullen in één keer mee te nemen om naar binnen te vluchten als de echte bui begint. Gehaast worden er pogingen gedaan het geserveerde eten niet direct te laten verpieteren, maar makkelijk is anders. Wanneer u uw barbecue organiseert onder de terrasoverkapping in de tuin, heeft u van dergelijke problemen nooit meer last. Geen doorweekte stoelkussens, verpeste maaltijden en verpestende kou meer. Onder de terrasoverkapping zit u veilig en droog, terwijl u toch geniet van de warmte en frisse lucht. Daarnaast kunt u onder een terrasoverkapping ook langer blijven zitten; het terras hieronder koelt namelijk relatief minder snel af, doordat de warme lucht ‘vastgehouden’ wordt door de overkapping. Niets is lekkerder dan genieten van warme, zwoele zomeravonden, of slechts de warmte van de prille lentezon. Lekker in de tuin, genieten van een glaasje wijn en even uitrusten van de dag. Als uw kinderen komen eten of u vrienden te gast heeft, kunt u heerlijk van de tuin genieten zonder de belemmeringen van neerslag of kou. Wanneer u kiest voor een terrasoverkapping met zijwanden, zal u ook bij iets winderiger weer lekker ongestoord buiten kunnen zitten. De terrasoverkapping bestaat er in verschillende soorten, gemaakt van verschillende materialen. U heeft onder andere keuze uit:

  • Water- en zonwerende vouwdaken
  • Zonneschermen
  • Frame met zonweringsdoek
  • Overkappingen met glazen dak
  • Aluminium constructies met vouwdaken
  • Etc.

U kunt u terrasoverkapping in de meeste gevallen aan laten bouwen aan uw huis. Afhankelijk van de soort constructie die bij de overkapping komt kijken, kunt u dit relatief gemakkelijk laten monteren. Wanneer u kiest voor een investering in uw huis en tuin zoals deze, zult u deze aanschaf altijd nog jarenlang waarderen. Een simpele aankoop, een kleine investering, maar een enorme stimulering van uw woonplezier. Geniet optimaal van uw huis en tuin en zorg dat u ondanks het Nederlandse weer niet altijd binnen hoeft te zitten, maar tot in de late uurtjes kunt genieten van het kleinschalige stukje natuur achter uw huis.

Vergroot woonplezier voelt als vakantie

Wat doet u meer herinneren aan de vakantie dan regelmatig tot ’s avonds laat genieten van het buitenzijn. Wanneer u een terrasoverkapping aanschaft kunt u genieten van het buitenzijn in uw eigen tuin! Of u nu alleen even de dag overdenkt met een drankje, een goed gesprek heeft met uw partner of een uitgebreid diner geeft; de buitenlucht doet mensen goed en ontspant mensen dan ook. Ook tijdens de wat killere of frissere dagen kunt u buiten genieten met bijvoorbeeld een heater aan. De warmte die de heater afgeeft blijft onder de terrasoverkapping hangen en zorgt voor een aangename temperatuur. Zeker wanneer u een uitgebreidere verkapping op uw terras heeft, is dit het geval. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor simpelere varianten, zoals het zonnescherm. Het materiaal en de constructie hiervan zorgt minder voor het vasthouden van warmte, maar zorgt bijvoorbeeld weer voor een aangenaam plekje in de schaduw op de allerwarmste dagen. Zo kunt u genieten van aangename warmte, zonder dat u zich verbrand tijdens het zitten in de tuin. Op vakantie zit u waarschijnlijk vaak tot ’s avonds laat op het terras, voor de voortent of op de veranda van uw vakantiehuis. Een flesje wijn of een kop thee, een tijdschrift of een goed gesprek en genieten van de rust en ruimte. Frisse lucht, mooie sterren: meer heeft u niet nodig. Zo’n vakantiegevoel kan ook gemakkelijk in eigen tuin bereikt worden. Door het gebruik van uw tuin te optimaliseren is daarom een terrasoverkapping een zeer goed idee. U heeft tenslotte een tuin, dus het zou fijn zijn als u deze ook optimaal in gebruik kan nemen. In elk seizoen kunt u een manier vinden om hier buiten lekker te genieten. De barbecue of vuurkorf kunnen de temperatuur extra behaaglijk maken. Voor u het weet bent u zo verslingerd geraakt aan uw eigen tuin, dat u uzelf erop betrapt hier dagelijks te zitten. Daarbij kunt u erop vertrouwen dat een terrasoverkapping altijd een goede beslissing is, om de vele warme, maar regenachtige, zomerdagen in Nederland met een gerust hart te kunnen overwinnen.

Voor meer informatie : http://zonservice.nl/terrasoverkapping/