Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Met buitenverlichting breng je sfeer in de tuin

Buitenverlichting is een zeer belangrijke manier om te zorgen voor een goede uitstraling en sfeer van je tuin. Daarnaast is het ook nog eens erg praktisch. Je zorgt er namelijk voor dat je goed de weg kan vinden als het donker is. Er zijn veel verschillende soorten buitenverlichting. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

Opbouwspots

Opbouwspots kunnen bevestigd worden aan bijvoorbeeld het plafond van je overkapping. Ze verlichten namelijk alles onder de lamp. Dit is ideaal als je tot laat in de avond nog een spelletje wilt spelen. Opbouwspots zijn erg goedkoop en te verkrijgen in allerlei soorten en maten. Door de kleur te veranderen zorg je ervoor dat ze makkelijk wegvallen tegen de achtergrond of er juist uitspringen. Veel opbouwspots kunnen goed tegen water, waardoor je ze prima buiten kunt hangen. 

De wandlamp

Dit is een van de populairste soorten buitenverlichting. Een wandlamp kun je namelijk makkelijk aan een wand, pilaar of boom hangen. Een wandlamp heeft vaak de toepassing om verschillende toegangen van je huis goed te verlichten. Een wandlamp kan gemaakt worden van heel veel soorten materialen. Denk bijvoorbeeld aan metaal, plastic of glas. Daarnaast is er een erg breed assortiment in allerlei verschillende vormen. 

Grondspot

Een minder bekende soort buitenverlichting, is de grondlamp. Deze kun je inbouwen in de grond, waardoor hij alles boven de lamp verlicht. Vaak worden deze lampen toegepast om paden van de tuin te verlichten of bij het terras. Bij het uitkiezen van een grondspot, moet je er wel voor zorgen dat je het juiste materiaal uitkiest. Grondspots moeten namelijk goed tegen de aarde en vocht kunnen. Ga daarom het liefst voor roestvrij staal of aluminium. 

Hanglampen

Nog een buitenlamp waar niet veel mensen van hebben gehoord, is de hanglamp. Vaak worden dit soort lampen aan een plafond, boom of ander soort structuur bevestigd. Deze lampen zorgen voornamelijk voor veel sfeer in de tuin. Ook is het verstandig om een hanglamp boven je tafel te hangen, voor als je tot laat nog wilt borrelen. Een hanglamp is beschikbaar in meerdere soort materialen. 

Lampentotaal.nl

Ben je helemaal enthousiast geworden en wil je graag buitenverlichting aanschaffen? Op lampentotaal.nl wordt buitenverlichting van goede kwaliteit verkocht. Daarnaast hebben ze ook nog een groot assortiment in andere soorten verlichting. Op deze site zijn lampen in alle soorten en maten beschikbaar. Voor ieder wat wils dus!