Ik wil
Image default
Woning en Tuin

kinderkamer

Een prachtige kinderkamer

Bent u ook op zoek naar een mooie nieuwe kinderkamer? Een plek waar uw kind zichzelf op een veilige manier kan ontwikkelen, kan spelen en zich helemaal thuis voelt? Een kinderkamer is een plek waar veel tijd doorgebracht wordt, dus het is belangrijk om aandacht aan de inrichting te besteden. Ten eerste moet een kinderkamer natuurlijk veilig zijn, kinderhandjes zijn klein en een gevaar zit in een klein hoekje. Gelukkig wordt daar tegenwoordig veel rekening mee gehouden. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat het een vrolijke uitstraling heeft. Kinderen reageren goed op kleuren en hebben vaak een aantal helden, die ze graag in hun kamer terug zien. Misschien is uw kind dol op Spongebob? Of is uw kind dol op dieren? Vrijwel ieder kind heeft wel een favoriet tekenfiguur of andere held. Zoekt uw kind ook altijd hetzelfde uit in de speelgoedwinkel? Dan is het extra leuk om dat in de kinderkamer terug te laten komen. Dit kan al met kleine details, maar het allerleukste is natuurlijk een echte thema-kamer. Dan heeft uw kind echt iets speciaals. Daarnaast is het handig om rekening te houden met de groei van je kind. Al is het nog een paar jaar totdat uw kind naar de middelbare school gaat, toch is het slim om alvast een bureautje neer te zetten. Nu kan het dienen als tekentafel, maar later kan er huiswerk op gemaakt worden. Zo houdt u nu al rekening met de toekomst.

Een kinderkamer voor ieder kind

Ieder kind is natuurlijk anders. Vanaf het begin van hun leven ontwikkelen kinderen hun eigen karakter en voorkeuren. Terwijl het ene kind dol is op drukte en vertier, vindt het andere kind het fijner om in een rustige omgeving alleen te spelen. Hierop kunt u inspelen bij de inrichting van de kinderkamer. Als u nog niet kunt inschatten wat de voorkeuren van uw kind zijn, is het slim om neutrale keuzes te maken. Uiteindelijk kunt u dan met kleine details de kamer helemaal naar uw kinds voorkeur afmaken. Denk bijvoorbeeld eens aan een behang-rand of een fleurige lampenkap. Het zal u verbazen hoeveel mogelijkheden er zijn om de kamer perfect af te stemmen op de hobby’s en favoriete personages van uw kinderen. Het leukste nieuws voor u is dat dit geen fortuin hoeft te kosten, want de accessoires van dit soort personages zijn helemaal niet duur en met een paar details lijkt de kinderkamer als nieuw! Een paar simpele opties voor oudere kinderen zijn bijvoorbeeld leuke fotolijstjes of accessoires voor het bureau. Voor alle leeftijden is het leuk om een mooie lampenkap op te hangen en behang uit te kiezen met het tekenfiguur dat favoriet is. Doordat kinderen bekende dingen zien in hun kamer, voelen ze zich er sneller vertrouwd. Dit is natuurlijk hartstikke leuk, maar ook belangrijk voor kinderen die moeite hebben met slapen. In een veilige omgeving is het veel makkelijker om in slaap te vallen. Voor de allerkleinsten zijn er ook genoeg leuke decoraties voor de kinderkamer te vinden. Denk daarbij ook aan het genot van de ouder, want in de eerste jaren zult u ook veel tijd doorbrengen in de kinderkamer. Dat wordt pas minder als de kinderen ouder zijn en zichzelf wat beter kunnen redden. Hou daarom met de inrichting van de kamer van baby’s ook rekening met de praktische zaken voor uzelf. Denk bijvoorbeeld aan een luie stoel voor als uw baby niet doorslaapt. Deze kan later dienen als stoel om in voor te lezen.

Een leuke plek om te spelen

Veel kinderen doen veel meer dan alleen slapen in hun kinderkamer. Ze spelen er bijvoorbeeld ook, alleen of samen met vriendjes of vriendinnetjes. De kamer moet dus eigenlijk aan twee voorwaarden voldoen: rustig genoeg om te slapen, maar ook genoeg te doen om de kinderen te vermaken als ze willen spelen. Daarom is het belangrijk om te zorgen dat er in de kamer genoeg opbergruimte is. Oftewel, een combinatie van praktisch en leuk. Dit hoeft voor een kinderkamer helemaal niet ingewikkeld te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld bedden verkrijgbaar die iets verhoogd zijn, zodat er een kast voor kleding of speelgoed onder past. Als u kiest voor zo’n meubel, kunt u de kamer opfleuren met bijvoorbeeld een muursticker van de favoriete televisie serie van uw kind. Dit is een goede manier om een kind zich veilig te laten voelen in zijn of haar kinderkamer. Het is tenslotte een ruimte waar veel tijd doorgebracht wordt. Ook hierbij hangt het geheel af van wat uw kind leuk vindt om te doen. Is hij of zij dol op tekenen, dan is het leuk om een tekenhoekje te maken in hun kamer, met een goede tafel en bakjes om alle tekenspulletjes netjes op te bergen. Als je kind veel liever met autootjes speelt, dan is een kleed met een netwerk van wegen natuurlijk perfect. Voor ieder kind is er wel iets te vinden om de kinderkamer een beetje persoonlijker te maken. Er zijn bijvoorbeeld webshops waar je handig op thema kunt zoeken, daar is genoeg inspiratie te vinden om ook voor uw kind de perfecte kamer te maken. Zo zorgt u ervoor dat de kinderkamer een echt thuis voor uw kind wordt. Een veilig nest waar alles op zijn of haar wensen is afgesteld. In de wereld is al zoveel voor volwassen, zorg er daarom voor dat uw kind thuis een plekje speciaal voor zichzelf heeft. Een mooie kinderkamer van MaakMijnKindBlij draagt bij aan een veilig en warm thuis.

Voor meer informatie : http://www.maakmijnkindblij.nl/kinderkamer