Ik wil
Image default
Woning en Tuin

Buiten zijn is belangrijker dan denkt

Vandaag de dag draait eigenlijk alles om technologie. Onze kinderen worden er ook op steeds jongere leeftijd mee geconfronteerd. Maar wat zijn nu de gevaren van teveel achter een beeldscherm zitten?

In de eerste instantie zorgt het ervoor dat je te weinig lichaam beweging krijgt. Veel spelcomputers zoals de Wii hebben geprobeerd hier een verandering in te brengen. Dit is aardig gelukt maar de Playstation 4 en Xbox One blijven razend populair. Dan hebben we het nog niet over alle uren die we achter de tv en onze telefoon zitten. Vaak gaat weinig lichaamsbeweging en binnen zitten gepaard met slecht eten. We kunnen allemaal wel uit ervaring zetten dat de kinderen niet vet arm en eiwitrijk eten terwijl ze achter een game console zitten. Als laatst krijg je geen vitamine D meer binnen. Vitamine D is redelijk bekent en behoort samen met vitamine C en B waarschijnlijk tot de belangrijkste vitamines.

Vitamine D zorgt voor een goede botstofwisseling en zorgt dus voor sterke botten. Hiernaast verbeterd vitamine D de spierfunctie en de evenwicht van de mensen. Hiernaast doet het nog veel meer zoals het bezighouden met de hersenfunctie, het regelt het suikergehalte in het bloed in landen waar de zon weinig schijnt komt veel diabetes type 1 voor. Het beschermt de cellen en verminderd dus de kans op de kanker.

Zoals u leest is buiten zijn ontzettend belangrijk. Dit geld voor zowel voor kinderen als voor volwassenen. Nu noem ik in dit artikel expliciet kinderen. De reden hiervoor is het gezegde: jong geleerd, oud gedaan. Door kinderen nu te motiveren om te spelen met de schommel hout en te spelen met buiten speeltoestellen zullen ze later ook vaker met de fiets gaan en zich liever buiten bevinden. Hiernaast zorgt het nu voor een verbetering van de weerstand. Dit is iets waar ze de rest van hun leven plezier van hebben en waar u als ouder ook veel waarde aan hecht.

 

Voor meer informatie : https://www.buitenspeelgoed.nl/