Ik wil
Image default
Winkelen

Waarom zou je je voeten en schoenen fris moeten houden?

Niemand praat graag over zijn voeten. Ze zijn niet het meest glamoureuze deel van ons lichaam, en ze zijn zeker niet iets dat we anderen willen laten zien. Toch zijn je voeten belangrijk. Ze ondersteunen je hele lichaam en houden je de hele dag in beweging. Als ze stinken of gaan zweten, is dat een teken dat je ze te lang hebt verwaarloosd. Zweetklieren zijn de manier van het lichaam om je voeten comfortabel te houden, maar kunnen ook leiden tot voetgeur. Ze bevinden zich in de zolen van je voeten, maar ook in je oksels en handpalmen. Zweet bestaat uit water, zouten en eiwitten die het lichaam helpen afkoelen als het te warm wordt. Als je schoenen lange tijd aanlaat zonder dat er lucht bij komt, kan het zweet zich binnenin ophopen. Hierdoor kunnen geuren ontstaan ​​doordat bacteriën dit vocht afbreken. Je kunt altijd een schoenendroger gebruiken om deze situaties te voorkomen en je schoenen en voeten fris te laten ruiken.

Draag de juiste sokken voor je voeten

Als je geen sokken draagt, worden je voeten blootgesteld aan bacteriën en schimmels die kunnen leiden tot voetgeur. Voetengeur wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die op de huid van je voeten leven. Dit kan gebeuren als je niet vaak genoeg sokken in je schoenen draagt, waardoor het zweet zich onder je tenen ophoopt. Een schimmelinfectie die bekend staat als voetschimmel of tinea pedis zorgt er ook voor dat de huid op je voeten vochtig wordt en stinkt dan normaal. Het is vermeldenswaard dat deze voorwaarden geen verband houden. Je kunt het een hebben zonder het ander. Dit is waarom je de juiste sokken moet dragen om te voorkomen dat ze gebeuren. Het gebruik van bamboe sokken kan hierbij helpen, omdat ze vocht weg kunnen houden. Hierdoor blijven je voeten fris en droog.

Bacteriën en schimmels

De geur van je voeten en schoenen wordt veroorzaakt door bacteriën en schimmels die leven van dode huidcellen. Deze micro-organismen gedijen in warme, vochtige omgevingen. Dat is precies wat je schoenen zijn. Bacteriën en schimmels zijn te vinden op het oppervlak van elke schoen die je bezit. Als je ze niet regelmatig schoonmaakt, zullen ze blijven groeien en na verloop van tijd sterke geuren ontwikkelen. Het is dus niet alleen het zweet zelf dat onze voeten doet stinken. Het zijn ook de bacteriën die achterblijven als het weer uitdroogt.

Shop: Shoefresh.eu