Ik wil
Image default
Vakantie

Tokio door Rob Mankor

Dit najaar vertrek ik, Rob Mankor, naar Azië om hier een half jaar rond te reizen. Ik begin in Thailand, vervolg mijn reis door Cambodja en Vietnam en zal uiteindelijk eindigen in Tokio.

Rob Mankor heeft voor Tokio gekozen, omdat ik een bouwkundige studie doe op de Technische Universiteit van Eindhoven. Als er ergens veel immense en ingewikkelde gebouwen staan, is het wel in Tokio. Maar Tokio heeft natuurlijk meer te bieden dan reusachtige gebouwen. 

De stad

Tokio (vertaald: oostelijke hoofdstad), is de hoofdstad van het land van de reizende zon: Japan. Deze stad is een opmerkelijke mix van de historische cultuur van het land en van de vooroplopende moderne kennis en technologieën.

Er zijn 23 wijken in Tokio. In elke wijk vindt men weer verschillende winkels en musea. Zo kan men naar musea voor moderne kunst, maar er kan ook worden gekozen voor musea waar men de sferen kan proeven van het oude keizerrijk. Ook mode speelt in Tokio een grote rol. Zo hebben vrijwel alle grote namen een store in Tokio, maar er zijn ook talloze winkels waar ze de echte Japanse streetstyle verkopen.

De gebouwen

Ik wil nog even verder ingaan op de gebouwen van Tokio. De bouwstijlen van de kantoren en andere panden binnen deze metropool verschillen namelijk ook aanzienlijk. Zo zijn er traditionele gebouwen en paleizen te vinden die behoorden tot het eigendom van de keizers. Maar de stad telt ook ontzettend veel ultramoderne kantoren en wolkenkrabbers. De structuur, de vorm en de inrichting van deze panden zijn zo bijzonder dat je er wel een bezoekje aan moet brengen. Dit ga ik dan uiteraard ook doen en ik houd jullie op de hoogte door middel van het Rob Mankor Twitterprofiel.

Voor meer informatie : http://vimeo.com/robmankor