Ik wil
Image default
Vakantie

Hotel Noorwegen

Hotel Noorwegen

Een vakantielocatie bedenken kan best een uitdaging zijn. U weet mogelijk een paar dingen zeker. Zo wilt u overnachten in een hotel, Noorwegen is de vakantiebestemming en u wilt iets actiefs kunnen doen in de omgeving, zoals fietsen of wandelen. Op actieve wijze vanuit een hotel Noorwegen ontdekken is een vakantie idee dat steeds meer aan populariteit wint in Nederland. Hoewel de prijzen voor dagelijkse boodschappen en levensbehoeften in het algemeen er vrij hoog zijn, is Noorwegen namelijk een razend populair vakantieland. Jaarlijks vertrekken tienduizenden mensen naar het hoge noorden om zich te vergapen aan de prachtige berglandschappen, de kristalheldere meren en rivieren en de surrealistische fenomenen die bekend staan als fjorden. Men kan het land op verschillende manieren bezoeken, maar het meest comfortabel is om per auto te reizen en te overnachten in een hotel. Noorwegen leent zich ook uitstekend voor de avontuurlijke vakantieganger, maar dan komt men toch snel uit bij tentjes achterop de fiets of motor. Ook leuk, maar aanzienlijk minder luxueus. Wie vanuit een charmant historisch hotel Noorwegen wil ontdekken, te voet, met ski’s of per fiets, is meer dan welkom om te overnachten in het Pollfoss hotel. Noorwegen is een uitgestrekt land en het Pollfoss gasthuis staat, omringd door de ongetemde Noorse natuur, op een ideale plek om deze fameuze eigenschap van het land volledig t ervaren. Achter het gebouw loopt een rivier, waarin men kan vissen. Ook de koks maken gebruik van wat de natuur te bieden heeft wanneer ze het diner verzorgen in het hotel. Noorwegen staat natuurlijk ook bekend om de vele vissoorten en visgerechten dat het nationale menu rijk is. Met sprookjesachtige fjorden die tot ver het binnenland in komen is water alomtegenwoordig. Diepe en indrukwekkende fjorden bevinden zich ook in de buurt van het Pollfoss hotel. Noorwegen is dan wel uitgestrekt, maar het landschap varieert over het gehele territorium maar weinig. Bergen, bossen en water, dat is ook wat u zult zien als bezoeker in het hotel: Noorwegen op haar mooist.

Hotel Noorwegen en historisch erfgoed

Wie geïnteresseerd is in historisch en cultureel erfgoed is in dit hotel perfect op zijn plaats. Er bevindt zich namelijk een museumpje in het hotel, Noorwegen en de Noorse geschiedenis illustrerend met als uitgangspunt het ontstaan van het Pollfoss hotel. Noorwegen was vroeger een bijzonder moeilijk begaanbaar land en is dat op sommige plekken tegenwoordig nog steeds. Het Pollfoss hotel was gesticht op een reisroute die zodanig veel tijd in beslag nam om te bereizen, dat een overnachtingsplek door iedereen met open armen werd ontvangen. Dit was in het jaar 1889, dus er kleeft een rijke geschiedenis aan het hotel. Noorwegen heeft altijd maar een kleine bevolking gehad en verschillen tussen bevolkingsgroepen waren van oudsher niet bijzonder groot. Dit gegeven maakt het verhaal van het Pollfoss gasthuis representatief voor de Noorse cultuur van 125 jaar geleden. In de loop der tijd heeft een zekere glamour zich meester gemaakt van het hotel. Noorwegen heeft een aantal beroemde figuren, zoals schrijvers en filosofen, voortgebracht waarvan enkelen volgens de overlevering hebben gelogeerd in het Pollfoss hotel. Noorwegen ontdekken wordt hiermee niet alleen een zaak van avontuurlijk buitenplezier, maar ook van historisch interessante uitstapjes en prachtige verhalen over het verleden van de streek. Het hotel heeft ook een eigen museumpje, waarin oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn uit de begintijd van het hotel. Wagens, rijtuigen en sledes van meer dan een eeuw oud zijn er te vinden. Deze culturele dimensie in een prachtige natuuromgeving resulteert in een ideale combinatie van mogelijkheden, waar veel verschillende soorten vakantiegangers zich op hun eigen manier kunnen vermaken. Bergbeklimmen, mountainbiken, raften of langlaufen zijn namelijk ook prima opties voor een prettige dagbesteding in deze inspirerende omgeving. Voor tips, advies en aanbevelingen kunt u bij de

Overnachten in het Pollfoss

Verblijvend in een lokaal hotel Noorwegen en de plaatselijke cultuur beter te leren kennen is een genoegen dat een ruime doelgroep aanspreekt. Te midden van overweldigende natuur, een schaarse bevolking en verschillende natuurgebieden die op de UNESCO werelderfgoedlijst staan valt misschien weinig luxe te verwachten. Het Pollfoss biedt echter een erg moderne service waaronder de volgende faciliteiten vallen:

  • Een chique restaurant;
  • Kamers met prachtig uitzicht;
  • Hartelijk en adviserende gastheer en – vrouw;
  • Een sauna;
  • Draadloos internet;
  • Een museumpje en bibliotheek

Elk jaar steunt dit hotel Noorwegen in haar overvloedige toeristenseizoen. Wanneer de luxe cruiseschepen dag in dag uit aanmeren in de nabije fjorden worden er goede zaken gedaan in het Pollfoss hotel. Noorwegen is populair voor cruisegasten die langs de Noorse kust reizen om de wereldberoemde fjorden met eigen ogen te kunnen zien. Gasthuizen zoals het Pollfoss vangen dan vaak gasten op die van het cruiseschip komen en wat meer landinwaarts op verkenning gaan. Het is natuurlijk wel zo leuk wanneer deze toeristen een representatief beeld krijgen van de cultuur en gewoonten van Noorwegen en haar bevolking. Daarom worden in het restaurant typisch Noorse gerechten en heel wat lokale specialiteiten geserveerd. Soms wordt dit in de vorm van een buffet gepresenteerd, waardoor men zelf kan kiezen uit een aantrekkelijk aanbod van gerechten. Voor het ontbijt betaalt u wat extra, maar ook dit valt binnen het beleid van het uitdragen van de Noorse cultuur. Verder kunt u als hotelgast het eerder genoemde museumpje bezoeken en typisch Noorse sporten bedrijven, zoals langlaufen, skiën of wandelen. Wie overnacht in dit hotel, Noorwegen helemaal in zich opneemt en zich laat meevoeren door alle indrukken zal een onvergetelijke vakantie hebben.

Voor meer informatie : http://www.pollfoss.com/hotel-noorwegen/