Ik wil
Image default
Sport

Hoe werkt een lasergame?

Wanneer je een Lasergame speelt, moet je de tegenstander met je laserstraal raken. Lasergamen kun je met een groep doen, maar je kunt het ook alleen doen. Bij lasergamen kun je dus uit verschillende spelsoorten kiezen, dit wordt allemaal via een computer geregeld. Tijdens de game sta je in contact met deze computer, die al je schoten registreert. Als je geraakt wordt en geen levens meer hebt, dan moet je het spel verlaten. Als je voor de ‘Last Man Standing’ optie kiest, dan kun je niet meer verder spelen tot de laatste speler alleen in de arena staat.

Spelen met een lasergeweer

Bij een Lasergame werk je met een laser pistool of geweer aan de hand van infrarood-signalen. Echte laserstralen zijn te gevaarlijk en kunnen de ogen beschadigen, zelfs met zwakke stralen. Lasergamen met infraroodstralen is gelukkig niet gevaarlijk. De laserpistolen die bij lasergamen gebruikt worden zijn er in verschillende soorten, sommige simpel en anderen gecompliceerd. De pistolen hebben allemaal in gemeen dat er op de display van het pistool te zien is of je raak geschoten hebt en of je nog munitie hebt. Meestal worden de pistolen van kunststof gemaakt en kunnen ze goed tegen een stootje. Vaak zijn ze niet van echte geweren te onderscheiden. Je kunt daarom ook beter niet op straat lopen met een lasergame pistool. Hetzelfde geldt voor paintball-geweren.

Waar speel je een lasergame?

Bij een Lasergame speel je in een speelveld die de arena genoemd wordt. Meestal doe je de lasergame in een overdekt speelveld. Vaak zijn hier bruggen, gebouwen en obstakels te vinden. In een lasergame speelveld zijn dus genoeg mogelijkheden om je ergens te verstoppen en tegen de stralen van anderen te schuilen. Om het spel spannender te maken kun je ook visuele en hoorbare aspecten ervaren in de arena. Hierdoor wordt het spel een stuk realistischer en leuker, lasergamen is dus een spel vol spanning waarbij je tactisch moet kunnen denken.