Ik wil
Image default
Sport

Effectieve dumbbell oefeningen voor sterke biceps

Ben je op zoek naar een effectieve manier om je biceps te trainen? Zoek niet verder! In dit artikel delen we drie geweldige dumbbell oefeningen die je biceps tot het uiterste drijven. Of je nu een doorgewinterde fitness fanaat bent of net begint, deze oefeningen zijn geschikt voor iedereen. Dus pak je dumbbells en laten we aan de slag gaan!

Bicep Curl

De bicep curl is een absolute klassieker als het gaat om het trainen van de biceps. Het is een eenvoudige oefening die zich richt op de spieren aan de voorkant van je bovenarm. Maar hoe begin je? Je moet rechtop staan met een dumbbell in beide handen, je armen ontspannen langs je lichaam en je handpalmen naar voren richten. Houd je ellebogen stevig tegen je lichaam en breng de dumbbells langzaam naar je schouders terwijl je je biceps aanspant. Laat de dumbbells vervolgens gecontroleerd zakken. Herhaal dit voor 3 sets van 12-15 herhalingen. Je zou deze oefening ook kunnen doen met halters.

Hammer Curl

De hammer curl is een variatie op de traditionele bicep curl en legt de nadruk op een ander deel van je biceps. Deze oefening traint ook je onderarmen, waardoor het een geweldige toevoeging is aan je armoefeningen. Ga rechtop staan met een dumbbell in beide handen, houd je armen langs je lichaam en richt je handpalmen naar elkaar. Houd je ellebogen dicht bij je lichaam en breng de dumbbells omhoog naar je schouders, waarbij je je biceps aanspant. Ook hier moet je de dumbbells gecontroleerd laten zakken. Voer 3 sets van 12-15 herhalingen uit en voel die biceps branden!

Concentration Curl

De concentration curl is een oefening waarmee je je volledige biceps kunt belasten. Het mooie van deze oefening is dat je je kunt concentreren op één arm tegelijk, waardoor je een maximale spiersamentrekking kunt bereiken. Ga zitten op een bankje met je benen wijd uit elkaar. Pak een dumbbell en plaats je elleboog aan de binnenkant van je dijbeen. Laat je arm gecontroleerd zakken en breng de dumbbell omhoog naar je schouder terwijl je je biceps aanspant. Houd bovenaan vast, en vervolgens laat je de dumbbell langzaam zakken. Herhaal dit voor elke arm gedurende 3 sets van 10-12 herhalingen. Dus daar heb je het! Drie geweldige dumbbell oefeningen om je biceps te laten groeien en sterker te maken. Vergeet niet om deze oefeningen toe te voegen aan je workout!