Waar moet schilderskleding aan voldoen?

Als u als eigenaar werknemers in dienst hebt is het belangrijk om de juiste werkkleding aan te schaffen. Dit geldt ook voor een schildersbedrijf. Werkkleding voor een schilder uitzoeken klinkt misschien makkelijk, gewoon wit, maar er zijn toch een paar punten die u mee moet nemen. 

Veiligheid

Ten eerste wilt u als bedrijf de veiligheid van uw werknemers of u zelf waarborgen. U of uw werknemers komen in verschillende situaties terecht en dan is het goed om kleding te dragen die niet snel slijt, maar ook op bepaalde plekken beschermd. Zo worden er bepaalde speciale werkkleding verkocht, maar ook bepaalde schoenen en andere beschermingsstukken.

Professionaliteit

Ten tweede wilt u als bedrijf professioneel overkomen. Dit betekent dat u kleding moet aanschaffen die netjes is en de juiste uitstraling geeft. Een klant die u als bedrijf betaalt om te schilderen wilt graag een persoon zien die er netjes uitziet. Dit kan door goed materiaal aan te schaffen, maar ook door de werkkleding te laten bedrukken met een logo, merk of misschien wel een naam. Pas wel op als bedrijf dat u niet kleding aanschaft die alleen professioneel is en niet comfortabel. Uiteindelijk is het werk wat u levert als bedrijf ook erg belangrijk.

Reclame

Naast het feit dat kleding professioneel, veilig en comfortabel moet zijn, is het ook belangrijk dat u als bedrijf iets uitstraalt naar buiten. Herkenbaarheid is daar het belangrijkste aan. Als u goed werk levert bij mensen en uw logo of merk duidelijk zichtbaar hebt staan, kan dit ook opvallen bij andere die mogelijk een schilder zoeken. Zo kan schilders werkkleding ook als reclame tool worden gezien.

Pasvorm

Het is al eerder benoemd, de kleding moet comfortabel zijn. Als schilder moet u vaak op een ladder staan of u moet ergens bij waar u niet makkelijk bij kan dan is het wel zo fijn dat u als schilder vrij kan bewegen. Ook is het belangrijk dat uw kleding niet te ruim zit. Te ruime kleding kan zorgen voor ongelukken en gevaarlijke situaties.

Meerdere outfits

Heeft u al deze punten meegenomen? Dan is het nog belangrijk om dit laatste punt mee te nemen. Als schilder werkt u in verschillende situaties. Zo kan het zijn dat het erg warm is of misschien wel vriest. Het is dus handig om als bedrijf u werknemers keuze te geven in kleding. Dit betekent dat het handig kan zijn om een lange broek en korte broek aan te schaffen, maar ook extra kleding voor in de winter, zoals een trui of een warme jas. Ook is het handig om meerdere sets aan te schaffen voor uw werknemer. Zo kan de werknemer schone kleding dragen elke keer als de werknemer weer aan de slag moet. Dit helpt ook mee aan de uitstraling en de professionaliteit van uw werknemers.

Werkkleding kopen?

Als u werkkleding voor een schilder gaat kopen neem dan deze vier punten mee. Ook is het verstandig om een grote hoeveelheid aan te schaffen in een keer. Vaak kunt u dan een korting krijgen en dat scheelt in de kosten.