Ik wil
Image default
Mode en Kleding

Het werk van een optometrist

Waarschijnlijk had je er nog nooit van gehoord omdat je er eerder niets mee te maken hebt gehad. Een optometrist. Dat is ook helemaal niet zo raar dat je het nog niet wist. Voor jaren geleden wisten we alleen af van een opticien en een oogarts als het gaat om je ogen. Daar is nu wel wat verandering in gekomen. 

Wat doet een optometrist?

Een optometrist houdt zich, zoals het woord het al doet vermoeden, bezig met optometrie. Een optometrist is eigenlijk de schakel tussen een opticien en een huisarts en oogarts. Daar waar de opticien eigenlijk alleen een oogmeting doet gaat de optometrist nog een stapje verder dan dat. 

Tijdens de metingen die verricht worden door een optometrist wordt er gebruik gemaakt van hele moderne technologieën. 

Je kunt bij een optometrist terecht zonder dat je een verwijzing van een huisarts nodig hebt. Je hoeft er dus eigenlijk alleen maar een afspraak te maken. De meeste optometristen werken namelijk volgens afspraak omdat het onderzoek wat zij doen best nog wel wat tijd in beslag neemt. 

Welke metingen voert een optometrist uit?

Uw ogen worden bij een onderzoek gecontroleerd op verschillende ziektes. Het ligt aan de leeftijd die je hebt en de klachten die je hebt welke onderzoeken er plaats gaan vinden. Voordat er een onderzoek plaats gaat vinden stelt de optometrist jou een aantal vragen. 

Een optometrist kan de volgende onderzoeken uitvoeren. Een ergonomisch onderzoek, dit gebeurt vaak wanneer je vaak achter een beeldscherm zit of wanneer er sprake is van andere specifieke omstandigheden. Een onderzoek bij lees- en leerproblemen. Een screening op glaucoom of aanpassingen aan bijzondere contactlenzen.

Wanneer ga je naar een optometrist toe?

Je gaat naar een optometrist toe wanneer je last hebt van de volgende dingen. 

  • Een verminderd zicht

  • Vaak last van vermoeide ogen

  • Last van ogen die droog zijn

  • Wanneer je denkt dat je staar, een glaucoom en maculadegeneratie hebt

  • Wanneer er erfelijke aandoeningen aan de ogen zijn in de familie

Zeker wanneer er sprake is van erfelijke aandoeningen is het aan te bevelen om niet te lang te wachten. Je kunt er beter maar op tijd bij zijn want je hebt maar 1 paar ogen!

Waar vind je een optometrist?

Optometristen zijn niet meer zo heel moeilijk te vinden. Woon je bijvoorbeeld in Venlo dan kan je terecht bij opticien Venlo. Woon je in een andere plaats dan is de kans groot dat je bij de opticien terecht kunt omdat zij een optometrist in dienst hebben. Is dat niet zo dan kan je natuurlijk altijd even zelf op onderzoek uitgaan en via internet gaan zoeken of er bij jou in de buurt een optometrist werkzaam is. 

 

https://www.heimingaben.nl/