Ik wil
Image default
Meubels

Tips om het verhuizen soepel te laten verlopen

Je moet verhuizen en dat kan enorm lastig zijn, omdat er zoveel moet gebeuren en je weet misschien totaal niet waar je moet beginnen en hoe je de spullen uiteindelijk allemaal gaat verhuizen. Iedereen moet op een gegeven moment verhuizen en dus zal iedereen het een keer meemaken. Of dat je het verhuizen laat doen of zelf gaat regelen, uiteindelijk moet het toch goed gebeuren. Het kan voor veel mensen een spannende ervaring zijn, waardoor je misschien al niet zo goed weet hoe je het gaat aanpakken. 

In deze blog zullen er een aantal tips gedeeld worden over hoe je het verhuizen soepel kan laten verlopen.

Het inhuren van een verhuisbedrijf

Als je veel spullen hebt en je weet niet goed hoe je het allemaal gaat doen dan is het verstandig om een verhuisbedrijf in te huren die voor jou alle spullen gaat verhuizen. Wel moet er nog een hoop gebeuren voordat de verhuisdag aanwezig is. Het is wel al belangrijk om in ieder geval op tijd een verhuisbedrijf in te huren. Vaak zitten deze bedrijven erg vol en moet je op tijd een beetje claimen. Als je een aantal maanden van te voren iets in plant dan heb je gegarandeerd een plekje. Zo heb je ook nog eens een deadline voor het inpakken van al je spullen. 

Inpakken van spullen

Het inpakken van alle spullen is een zware klus. Je moet wellicht ook een selectie maken van spullen die je wel mee wilt nemen en spullen die je niet wilt meenemen. Vervolgens kan je dan ook van de spullen die je niet wilt meenemen gaan nadenken of dat je dit weggeeft, verkoopt of weggooid. De spullen die je weggeeft kan naar vrienden, familie of wellicht een goed doel. De spullen die verkoopt kan je vaak op marktplaats zetten. Vooral als het om waardevolle spullen of meubels gaat dan is het een goede manier om wat geld te verdienen tijdens het verhuizen. 

Als alles wat je weg wilt doen eenmaal weg is dan kan je echt gaan beginnen met het verhuizen. Koop verhuisdozen bij bouw winkels die ook echt geschikt zijn voor het verhuizen. Je wilt namelijk niet dat dozen kapot gaan tijdens het verhuizen. 

Plaats spullen dan ook op de juiste manier in. Alle zware dingen onderop maar prop niet alle zware spullen in 1 doos. Probeer het vooral te verdelen en let er ook op wat het maximale gewicht is van een doos en houd hier rekening mee. Ga ook vooral niet proppen met de spullen en probeer alles netjes in te delen. 

Breekbare spullen kan je goed inpakken met bubbelplastic of kranten. Plaats deze spullen ook bovenop andere spullen, zodat ze niet geplet kunnen worden. Schrijf dan ook met een markeerstift of een andere goede dikke zichtbare pen, op de doos dat het breekbaar is. 

Zo weten de verhuizers ook goed dat ze extra voorzichtig moeten zijn met die dozen. Waaijenberg experts in verhuizingen kan helpen bij een soepele verhuizing.

 

Verhuisdag

De verhuisdag is aangebroken en dan is het ook echt de tijd om alle spullen de ene woning naar de andere te verplaatsen. 

Zorg ervoor dat je echt klaar bent en niet dat je nog van alles op de verhuisdag zelf moet doen. Maak dan ook duidelijke afspraken met de verhuizers en zorg ervoor dat jullie blijven communiceren, zodat je goed weet wat er aan de hand is. 

 

https://waaijenberg.nl/