Ik wil
Image default
Meubels

Tijdloze houten meubels

Al jarenlang wordt hout gebruikt door mensen voor diverse doeleinden. Er worden huizen mee gebouwd, maar er worden ook souvenirs mee gemaakt. Meubilair is onontbeerlijk, we vinden het in huizen en in kantoren. Als je meubilair koopt, dan wil je graag dat het lang meegaat. Laten we eens kijken naar een aantal tijdloze houten meubels, zoals de ovale eiken tafel en de steigerhouten bank. Lees verder!

Eiken tafel

Eikenhout heeft verschillende eigenschappen die het geschikt maken om er tafels van te maken. Eikenhout is erg sterk en gaat dus voor langere tijd mee. Eikenhout wordt door vele mensen ook gebruikt als brandhout. Deze houtsoort komt uit Europa. Van nature heeft het hout een geel bruinachtige kleur. Tafels van eikenhout zijn te vinden in verschillende vormen en zijn goed te combineren met een steigerhouten bank. Als jij moe bent van de klassieke ronde vorm, dan zijn de ovale tafels zeker een goede uitweg. De ovale eikenhout tafels zijn geschikt om een maaltijd te nuttigen met het heel gezin. Het mooie van een ovale tafel is dat het geen hoeken heeft, kleine kinderen kunnen zich dus niet zo makkelijk bezeren. Ook is het materiaal goed bestand tegen deuken en krassen, je tafel zal dus lang meegaan. 

Steigerhouten bank

Banken worden ook van verschillende materialen gemaakt. We zullen het nu hebben over de steigerhouten bank. Ook deze is een stevige houtsoort, het is geschikt voor zowel binnen als buiten. Ondanks het steigerhout stevig is en lang mee kan gaan, is het goed om ze meteen te behandelen tegen insecten. Gelukkig zijn ze makkelijk schoon te maken. Dit doe je gewoon met wat water en groene zeep. Met een zachte borstel kan hardnekkig vuil verwijderd worden. Steigerhouten banken zijn erg comfortabel. Ze kunnen zodanig gemaakt worden dat het aansluit bij je voorkeur. Je krijgt de gelegenheid om zelf de kleur, het model en het formaat te bepalen. De steigerhouten banken komen ook met kussens. Er zijn kussens voor de rug maar er zijn ook kussens waarop je kan ploffen na een lange dag op het werk. 

Houten meubels de moeite waard

Al met al kan er gezegd worden dat alhoewel het werken met hout een eeuwenoud gebruik is, het nog steeds nuttig is. Het zal ook lang meegaan zodra je er zorgvuldig mee omgaat. Verder kunnen deze tijdloze meubelstukken je huis nog net het extra vleugje comfort geven waar je ongetwijfeld naar op zoek bent.