Ik wil
Image default
Kinderen

Kindertafels

Multifunctionele kindertafels

Veel huishoudens met kinderen hebben vaak te maken met rondslingerend speelgoed. Als de kinderen in de woonkamer spelen laten ze, vooral op jongere leeftijd, overal speelgoed liggen. Vooral peuters en kleuters zullen een stuk speelgoed als ze er zat van zijn laten vallen op de plek waar ze op dat moment zijn. In dit geval kan een speelhoek uitkomst bieden: een speciale plek waar de kinderen kunnen spelen en hun speelgoed kunnen bewaren. Sommige gezinnen die in een wat groter huis wonen hebben een speciale kinderkamer, waar de kinderen kunnen spelen en waar het speelgoed opgeruimd kan worden. In zo’n kamer kunnen ze doen en laten wat ze willen, omdat er nooit iets in de weg ligt. Het is echter goed om kinderen al van jongs af aan te leren dat ze hun eigen spullen moeten opruimen, omdat de ouders er anders de hele dag achteraan moeten lopen om de rommel op te ruimen. Als kinderen spullen laten liggen in de woonkamer of keuken, heeft dit niet alleen als gevolg dat de ouders dit vervolgens weer moeten opruimen, maar ook dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Het is belangrijk dat kinderen al vroeg leren dat het erg gevaarlijk is dat er spullen op de grond rondslingeren. Ouders doen er daarom goed aan om hun kinderen een duidelijke eigen plaats te geven, waar rustig gespeeld kan worden maar waar ook het speelgoed opgeruimd moet worden. Als kinderen al van jongs af aan leren dat alles waar ze mee spelen ook weer opgeruimd moet worden, zullen ze dit met minder tegenzin gaan doen en uiteindelijk ook uit zichzelf gaan doen. Daarom kunnen kindertafels een uitkomst bieden: hiermee wordt een speciale speelplek gecreëerd voor de kinderen, waar niet alleen op en bij gespeeld kan worden, maar waar ook spullen in opgeslagen kunnen worden. Er bestaan namelijk kindertafels met speciale opbergruimte, bedoeld voor speelgoed, kleurpotloden en andere spullen waar kinderen zich mee kunnen vermaken.

Kindertafels als afbakening van de speelruimte

Kindertafels kunnen uitstekend dienen als speelplaats voor de kleinste kinderen. Er zijn verschillende soorten speciale krukjes en stoeltjes verkrijgbaar, die bij de kindertafels geplaatst kunnen worden en waar kinderen urenlang op kunnen zitten. Als kinderen een goed idee hebben waar ze mogen spelen zonder dat ze een gevaar voor de rest van het huishouden vormen en ze niemand in de weg zitten, zullen ze zorgelozer kunnen spelen. Kindertafels zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen: er zijn bureaus voor kinderen, die bijvoorbeeld tegen de muur geplaatst kunnen worden zodat het kind dat van tekenen en kleuren houdt een eigen werkplekje heeft. Ook zijn er kindertafels die een grote bak in het middel van het blad hebben, waardoor een speciale opslagplek voor speelgoed ontstaat. In veel restaurants en wachtruimtes staat zo’n tafel, waar kinderen mee vermaakt kunnen worden als de ouders uit eten zijn of ze ergens moeten wachten op een afspraak. Ook thuis kunnen deze kindertafels uitkomst bieden, omdat het kind altijd het speelgoed bij de hand heeft en het gemakkelijk kan opruimen. Daarnaast zijn er kindertafels met een opklapbaar tafelblad, waar een grote bak onder zit waardoor er veel opbergruimte ontstaat. Op deze manier zijn deze kindertafels een speelplek en opslagruimte ineen. Door het plaatsen van zulke kindertafels in een speelhoek, heeft een kind een eigen plek om te spelen, waar ook al het speelgoed ligt. Er zijn bij deze kindertafels ook speciale stoelen, krukjes en banken te verkrijgen, waar ook dergelijke opslagruimte in zit. Een van de grote voordelen van een tafel met een opklapbaar tafelblad, is dat de tafel moet worden opgeruimd voor er met iets anders gespeeld kan worden. Omdat het speelgoed zich onder het tafelblad bevindt, moet eerst het tafelblad worden opgeruimd voor het blad omhoog gedaan kan worden. Sommige kindertafels hebben een blad dat naar één kant opengaat, andere tafels hebben een tafelblad dat uit twee delen bestaat, die elk naar een kant geschoven kunnen worden.

De aankoop van een kindertafel

Veruit de gemakkelijkste manier om een speeltafel aan te schaffen is via het internet. Trunkjunk.nl verkoopt in een webshop verschillende soorten tafels en bijbehorende krukjes, stoelen en banken. Er zijn verschillende soorten kindertafels te verkrijgen en ook stoelen en banken met opslagruimte en speciale krukjes. Al dit meubilair is zo ontworpen dat het goed bij elkaar past en je gemakkelijk een leuke speelhoek kunt maken. Door de speciale verbindingsstukken die los te verkrijgen zijn kun je meerdere banken en krukken aan elkaar bevestigen, waardoor je een grote, lange bank kunt maken. Dit is ideaal in openbare ruimtes, waar je geen rondslingerende stoelen wilt. Ook thuis kun je met deze gemakkelijke constructie een leuke afgebakende speelhoek creëren. Omdat er verschillende soorten kindertafels verkrijgbaar zijn, is er voor iedere situatie wel een leuke tafel verkrijgbaar. In een wachtruimte van een huisarts of apotheek is bijvoorbeeld een tafel met kralenrek of Legoblokjes erg leuk, zodat kinderen een korte tijd vermaakt kunnen worden. In andere gelegenheden, zoals restaurants, is een tafel met verschillende soorten speelgoed leuk, zodat kinderen zich wat langer kunnen vermaken en de ouders rustig kunnen eten. Junktrunk heeft een ruim assortiment, levert goede producten die in iedere ruimte geschikt kunnen zijn en waarmee in iedere ruimte een leuke speelhoek gecreëerd kan worden, en levert daarnaast een uitstekende service:

  • gratis verzending van de bestelling
  • niet goed, geld terug
  • 14 dagen bedenktijd na de aankoop van de producten
  • 14 dagen retourrecht na de levering van de bestelling
Voor meer informatie : http://www.junktrunk.nl/kindertafels/