Ik wil
Image default
Kinderen

Fietsen met jonge kinderen

Fietsen met jonge kinderen

Volwassenen hoeven niet te wachten tot hun kinderen op hun eigen fiets kunnen rijden om te genieten van fietsen met het gezin, want er zijn zoveel mogelijkheden om kleine kinderen mee te nemen op de fiets. Fietsen met kinderen en peuters kan een uitdaging zijn. Fiets je met een aanhanger of met een fietsstoeltje? Hoe beveilig je je kinderen? Moet je een meisjesfiets 14 inch of een grotere of kleinere maat kopen? Het goede nieuws is dat het eigenlijk vrij eenvoudig is. Dit artikel leidt je door het proces, of je nu net begint met fietsen en op zoek bent naar een leuke manier om in vorm te blijven terwijl je tijd doorbrengt met je gezin. Misschien ben je wel een doorgewinterde fietser die onlangs moeder is geworden. Hier zijn enkele suggesties om te beginnen met fietsen met kinderen.

Fietsen op verschillende manieren met een jong kind

Wacht niet tot je kind kan trappen om ermee te beginnen. Zet een kinderzitje op je fiets, maak je kind vast en maak regelmatig een ritje. Laat jongeren geleidelijk kennismaken met fietsen die een toenemende mate van onafhankelijkheid mogelijk maken naarmate ze comfortabeler worden en hun lichaam zich beter aanpast om fysieke activiteit aan te kunnen. Er zijn verschillende manieren om je peuter te laten wennen aan fietsen. Controleer de richtlijnen van de fabrikant en onderzoek de groei van je kind om te bepalen wat het beste voor hem is. Je moet ook je leren portemonnee heren checken en zorgen dat je voldoende budget hebt. 

Fietsen voor kinderen en met kinderen

Zorg ervoor dat je niet de gebruikelijke fout maakt om een ​​fiets te kopen waar ze in zullen groeien als je kind klaar is voor zijn eigen tweewieler. Je moet de tijd nemen om ze goed te laten passen. Houd er rekening mee dat de wielmaat bepalend is bij het kopen van een goedkope kinderfiets. De juiste maat is een maat waarbij je kind op de fiets kan stappen en veilig met de voeten op de grond kan staan. Hieronder volgen enkele suggesties voor het fietsen met je kind. Samen rijden in meer beschermde omgevingen zoals in parken of op fietspaden is een goed idee. Misschien wil je er achteraan rijden als je samen op een meer beschermd pad fietst. Op die manier kunnen zij het tempo bepalen en voorkom je dat je te snel of te langzaam gaat. Misschien wil je naast of voor je kind rijden, zodat je als eerste bij kruispunten aankomt en hen eraan herinnert om beide kanten op te kijken voordat jullie oversteken. Je moet dit doen als je op een trottoir of in een woonstraat rijdt. Onthoud dat de meeste kinderen niet in staat zijn om de snelheid of afstand of het geluid van tegenliggers effectief in te schatten. Ze hebben dus toezicht nodig tijdens het rijden.

Zorg voor een gezond niveau van anticipatie

Fietsen met kinderen is niet in de eerste plaats hetzelfde als alleen fietsen. Er zullen tal van stops zijn. Het tempo zal hoogstwaarschijnlijk lager zijn. Je zult inventieve manieren moeten bedenken om ze geïnteresseerd te houden. Aan de andere kant kan fietsen met je gezin een van de meest plezierige en bevredigende activiteiten zijn die je ooit zult doen. De eerste stap is het kiezen van de juiste uitrusting voor je gezin.