Ik wil
Image default
Kinderen

De leukste uitjes in Rotterdam

Het is schoolvakantie, je kinderen willen de hele week vermaakt worden. Waarom neem je ze niet een dagje mee naar de tweede stad van ons prachtige kikkerlandje, Rotterdam! In deze mooie, moderne stad zijn er genoeg dingen te doen waar je je kinderen blij mee maakt. En geen zorgen, ook voor volwassenen is er genoeg te doen.

Na je dagje uit koop je een speelkleed Rotterdam, zodat je kinderen ook de dagen daarna nog genieten van de stad aan de Maas.

Bezoek de dierentuin

Een bezoekje aan Diergaarde Blijdorp is altijd goed. Loop in een dag langs de mooiste dieren uit alle uithoeken van de wereld. Bezoek de olifanten, de leeuwen, de tijgers en de giraffes. Maar ga ook eens kijken bij de kleinere dieren zoals stokstaartjes en de kleine panda’s, om je daarna onder te dompelen in de wondere waterwereld in Oceanium. Een perfecte dag voor je kinderen.

Ga langs de Markthal

Rotterdam is een stad met veel culturen. Al deze culturen hebben hun eigen eetgewoontes. Als je al deze gewoontes wil proberen, ga dan eens naar de Markthal. Dit is dé plek wanneer je je kinderen kennis wil laten maken met gerechten van over de hele wereld. Alles vind je onder één dak

Pak de lift in de Euromast

Ben je iemand die niet bang is voor grote hoogtes? Stap dan in de lift van de Euromast en ga 100 meter de hoogte in. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad. Ben je een echte durfal? Ga dan, in plaats van met de lift, abseilend naar beneden.

Breng een bezoek aan Miniworld

Madurodam in Den Haag is niet de enige miniatuurwereld van Nederland. In Rotterdam vind je Miniworld. Dit is de grootste indoor miniatuurwereld van ons land. Je vindt hier meer dan honderd rijdende modeltreintjes en meer dan 15.000 figuren. Van de Euromast, tot de Erasmusbrug en van de Kuip tot zelfs Groot-Brittannië. De kleine versie van deze plekken vind je hier, waar een ‘’dag’’ in plaats van 24 uur, 24 minuten duurt. Je beleeft dus binnen korte tijd de stad de hele dag door.

Uiteraard is er nog veel meer

De vier tips die hierboven staan zijn uiteraard slechts een handjevol mogelijkheden van wat Rotterdam te bieden heeft. Het Maritiem Museum is een leuke optie, maar pak ook eens de Berenboot. De bekende restaurantketen heeft in Rotterdam een boot waar je onbeperkt mag eten terwijl je een rondvaart door Rotterdam maakt. 

Een rondvaart zonder menu is ook mogelijk. Pak dan een splashtour. Deze bus brengt je eerst over de weg langs interessante plekken en plonst daarna in de Maas.

 

Met andere woorden, er is in Rotterdam meer dan genoeg te doen voor een leuk dagje uit.