Ik wil
Image default
Hobby en vrije tijd

Holnieten zijn speciale klinknagels

Holniet is in het Nederlands niet echt een bekende term. Onder holnieten worden speciale klinknagels verstaan, die onder meer in broekriemen, tenten en schoenen wordt gebruikt om leer of textiel mee vast te zetten. Een holniet wordt verder ook gebruikt in kartonnen materialen. Een andere benaming voor de holniet zijn de termen jongens-en-meisjes of mannetjes-en vrouwtjes. Deze alternatieve namen geven eigenlijk precies aan hoe een holniet in elkaar steekt: feitelijk bestaat een holniet uit twee losse delen, die aan elkaar bevestigd kunnen worden om lederen materialen, stoffen of karton aan elkaar vast te maken. Dat gebeurt doorgaans machinaal, via een holpijp, een speciaal werktuig waarmee een holniet bevestigd kan worden.

 

Voordelen & mogelijkheden van holnieten

Een holniet is een onmisbare accessoires bij het maken van kleding, leren riemen, tenten en schoenen. Zo worden holnieten gebruikt om te zorgen voor sterke schoenveters gaten, die niet kunnen uitscheuren. Ook in tentdoeken komen veel holnieten voor, zodat de tent strak getrokken en goed opgezet kan worden met tentlijnen. Naast dit voordeel, de veelzijdige toepassing van de holniet, is een tweede aantrekkelijk aspect van de holniet de variatiemogelijkheden die er zijn. Zo kun je nieten kopen van roestvrij staal, aluminium, maar zijn er ook sterke kunststof varianten te koop. Ook op het gebied van kleuren en maten (diameters) is er veel keuze voor wie een geschikte holniet zoekt. In de derde plaats is het fijn dat een holniet erg goedkoop is. Zeker wanneer je kiest voor een bulk aankoop voor jouw werkplaats of fabriek, ben je relatief voordelig uit. Ten slotte is een fijn kenmerk van een kwalitatief goede holniet de lange levensduur van deze klinknagels. Kies daarom voor kwaliteit en koop jouw holniet voorraad bij ons!

 

Bestel nu jouw voorraad via onze webshop

Holnieten kopen kan met een paar muisklikken via onze webshop. Bestel nu jouw favoriete exemplaren voordelig en gemakkelijk via ons. Bij vragen kun je gerust onze helpdesk bellen. Onze ervaren medewerkers helpen je graag verder!