Ik wil
Image default
Gezondheid

Wie mooi wil zijn…

Helaas maken mensen zich constant zorgen over hun uiterlijk. We hechten over het algemeen nou eenmaal veel waarde aan ons uiterlijk. Even gauw in de spiegel kijken of je haar goed zit en je jasje wel perfect zit. Ook de sociale media hebben veel invloed hierop. We zien constant allemaal influencers hun perfecte leventjes tonen met hun piek fijne uiterlijk. Het is moeilijk om hier als jan modaal in mee te gaan. Het creëert voor mensen en heel onrealistisch streven wat betreft hun uiterlijk.

 

Hierdoor gaan mensen al gauw over op plastische chirurgie om hun schoonheidsidealen te behalen. Mensen willen bijvoorbeeld vollere lippen, een neuscorrectie of borstvergroting. Daarnaast zijn de tanden natuurlijk ook erg belangrijk. Je lach is hetgeen wat mensen als eerste opvalt wanneer ze jou ontmoeten. Natuurlijk hebben de tanden buiten esthetische waarde ook een zekere functionele waarde. Tanden geven ons de mogelijkheid om op eten te kauwen.

 

Als baby word je natuurlijk geboren zonder tanden, dit maakt dat je geen vast voedsel kan eten. Hierna volgen al snel de melktanden welke jou de eerste mogelijkheid geeft om op voedsel te kauwen. Rond jouw achtste levensjaar begin je ongeveer met het wisselen van je melktanden. Je melktanden vertrekken en binnen één a twee jaar heb jij je volwassen gebit.

 

Zodra je in het stadium van het volwassen gebit aan bent beland komt de optie tot orthodontie daar. Het komt namelijk vaak voor dat het gebit van het kind eigenlijk nog veel te groot is voor het kind. De tandarts moet hier eerst over oordelen en kan besluiten jou door te sturen naar de orthodontist. Wanneer je tanden te scheef staan en de tandarts denkt dat dit later problemen kan opleveren zal jij dus worden doorgestuurd. Het krijgen van een beugel is tegenwoordig niet heel erg. Het enige nadeel is dat ze vaak een tand trekken van tevoren om ruimte te creëren. Verder is het krijgen van een beugel niet heel erg mee tegenwoordig.

 

Voor meer informatie : http://www.orfeokliniek.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe komt het dat de balans tussen werk en privé lijkt te verdwijnen?

Help ik heb een te laag libido | Libido XL

Aangereden worden op een zebrapad